news

Ce se intampla cu casierii de la Auchan. Marian Godina: „Ii punem pe clienti sa fie casieri pentru noi, gratis”

Lantul Auchan a transmis un comunicat de presa in care vine cu explicatii dupa ce clientii s-au trezit ca sunt nevoiti invete sa utilizeze singuri casele de marcat. Marian Godina a avut o postare acida in acest sens care a devenit virala pe retelele de socializare.

„Noua solutie de case propune o abordare flexibila, fiind formata din case self service potrivite atat pentru un numar redus de produse, cat si pentru cumparaturi mai voluminoase, fiind destinata pentru a evita formarea de cozi si pentru a reduce timpul de astepare la case. In functie de dimensiunea magazinului, intre 16-50 de case rapide self check-out functioneaza permanent in fiecare unitate.

Casele rapide self check-out sunt intuitive si usor de utilizat, iar intregul proces de scanare a cumparaturilor poate fi realizat in mod individual de catre client sau cu ajutorul consilierilor de case, acestia fiind permanent disponibili pentru a oferi suportul necesar.

(…) In prezent, 12 dintre magazinele Auchan (hipermarketuri, supermarketuri si magazine de proximitate MyAuchan) din Bucuresti, Cluj, Constanta, Brasov, Iasi si Timisoara sunt deja echipate cu noul sistem de case, urmand ca pana in 2025 acesta sa fie disponibil in toate unitatile retelei”, a anuntat Auchan.

Auchan a precizat si ce se intampla cu casierii.

„Unul dintre cele mai importante aspecte in procesul de schimbare a parcursului de case il reprezinta transformarea si evolutia meseriei de casier, spre o profesie mult mai atractiva si dinamica. Astfel, compania investeste in ample procese de formari pentru personalul din acest departament, in urma carora acestia vor dezvolta competentele de comunicare si relationare necesare pentru a acorda consultanta si suport clientilor.

‘Pentru colegii casieri, ceea ce se schimba este modul in care relationeaza cu clientul. De la o meserie tehnica, evoluam catre o meserie care se bazeaza pe comunicare. Practic, trecem de la o abordare tranzactionala la una relationala, pentru ca meseria colegilor nostri din zona caselor de marcat devine una de suport, comunicare si acompaniere a clientilor’, a declarat Ioana Tosa, Director Regional Nord”, se mai arata in comunicat.

Popularul politist Godina a avut o postare acida in care subliniaza ca „dam afara casierii si ii punem pe clienti sa fie casieri pentru noi, gratis”.

„Auchan nu a fost niciodata unul dintre magazinele mele preferate, intotdeauna l-am perceput rece si neprimitor, dar cu toate astea faceam uneori cumparaturi si de acolo.

Ultima data cand am mers, am observat ca nu mai exista case. Aveam ditamai cosul plin ochi cu tot felul de produse pe care am realizat ca va trebui sa le scanez. Aveam optiunea sa abandonez cosul asa plin cum era si sa imi vad de treaba, dar nu am facut-o gandindu-ma ca un om va trenui sa aseze la loc toate produsele alea adunate de prin tot magazinul.

M-am apucat sa le scanez singur, stangaci, pentru ca eu nu sunt casier, dar Auchan a tinut sa ma transforme in unul. Nu stiu ce s-a intamplat cu acele doamne care lucrau la case, nu stiu daca au fost disponibilizate, dar sigur prin metoda asta magazinul face economie.

Economie care, cel mai probabil, se traduce in profit, cel putin eu asa o vad.

Adica dam afara casierii si ii punem pe clienti sa fie casieri pentru noi, gratis. Macar de erau produsele mai ieftine, dar sunt la fel ca inainte.

Asadar, eu nu vreau sa fiu casier gratuit pentru nimeni, nici pentru Auchan, nici pentru mine.

Aaa, ca se intampla sa intru in ditamai magazinul doar pentru cateva produse, imi si conveneaau casele alea unde imi scanam singur o apa si un bax de scutece, dar cand aveam un ditamai cosul plin preferam sa stau la o casa clasica.

Acum vor spune unii ca asta e progres, a avansat tehnologia. Eu consider ca nu e asa, ci doar s-a schimbat omul care scaneaza produsele, adica din casierita care avea un salariu sa faca asta, a devenit casier clientul, fara sa fie recompensat nici macar cu o reducere.

Daca intram in magazin, umpleam cosul, ieseam linistit si primeam un mesaj ca mi-a fost debitat contul cu contravaloarea produselor din cos, fara sa trec pe la vreo casa, as fi numit asta progres.

Dar solutia mea e simpla, nu ma mai duc la Auchan, la fel cum celor care le place asta pot merge in continuare, ca doar e evolutia tehnologiei si ‘cost saving’.

Astept acum sa apara restaurantele in care mergi in spate sa-ti faci o omleta, iar la final te duci cu farfuria sa o speli”, a scris Godina.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Romania, pe locul 89 in topul celor mai atragatoare tari pentru cei care vor sa lucreze in strainatate. Pe primul loc se afla Marea Britanie

Romania se afla pe locul 89 in clasamentul celor mai atragatoare tari pentru cei care…

O oră ago

Serviciile speciale poloneze au descoperit un dispozitiv de interceptare telefonica in sala unde se desfasura o sedinta de guvern

Serviciile Speciale poloneze au anuntat ca au descoperit si demontat „un dispozitiv care ar putea…

58 de minute ago

La ce e buna „facultatea”: Radu Mazare sustine ca dupa gratii „l-a descoperit pe Dumnezeu” si frecventeaza cercurile de lectura de la Penitenciarul Jilava

Dupa o viata condimentata din plin cu chefuri, paranghelii, masini luxoase si femei frumoase, Radu…

28 de minute ago

Presedintele Italiei anunta ca invazia Rusiei in Ucraina nu poate fi rezolvata prin „recompensarea” Moscovei pentru agresiunea produsa

Presedintele Italiei a declarat marti, in fata Adunarii Generale a ONU, ca invazia Rusiei in…

40 de minute ago

Steagul rus va fi interzis la Berlin pe 9 mai. Au fost anuntate mai multe manifestari pro-ruse in capitala germana

In acest an, autoritatile capitalei germane, Berlin, au interzis steagurile rusesti, uniformele militare, afisele cu…

O oră ago