externe

Serviciile speciale poloneze au descoperit un dispozitiv de interceptare telefonica in sala unde se desfasura o sedinta de guvern

Serviciile Speciale poloneze au anuntat ca au descoperit si demontat „un dispozitiv care ar putea fi folosit pentru a asculta conversatiile” intr-o sala in care Consiliul de Ministri polonez – inclusiv prim-ministrul polonez Donald Tusk – urma sa se reuneasca la Katowice, relateaza Kyiv Post.

Intalnirea a continuat asa cum era planificat dupa ce dispozitivul a fost indepartat.

„Serviciile desfasoara activitati suplimentare in aceasta chestiune”, a declarat Jacek Dobrzynski, purtator de cuvant al ministrului polonez Coordonator al Serviciilor Speciale, pe X (cunoscut anterior ca Twitter).

Colonelul Boguslaw Piorkowski, purtator de cuvant al Comandantului Serviciului de Protectie de Stat, a declarat pentru presa poloneza ca dispozitivul a fost descoperit in timpul unui control de rutina.

Autoritatile au spus ca investigatiile sunt in desfasurare pentru a stabili originea dispozitivului, desi un oficial local a declarat pentru RMF24 ca acesta a fost folosit candva pentru comunicarea intre oficiali.

„Dupa informatiile mele, este un dispozitiv care a fost folosit pentru comunicarea intre camere indepartate si a fost instalat de un fost angajat pensionar al biroului”, a declarat Alicja Waliszewska, purtatorul de cuvant al provinciei Silezia.

Tomasz Siemoniak, coordonator al serviciilor speciale poloneze, a declarat postului polonez TVN24 ca in prezent nu este posibil sa se determine daca dispozitivul a fost prezent de-a lungul anilor si pur si simplu nu a fost detectat.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Spania se declara „jignita” de declaratiile presedintelui Argentinei si isi retrage ambasadorul de la Buenos Aires: „Cuvinte extrem de grave”

Spania a anuntat duminica rechemarea ambasadoarei sale din Argentina, dupa ce presedintele ultra-liberal argentinian, Javier…

2 ore ago

Basescu: „Romania reuseste in ultima vreme sa faca o figura de prostalaul Europei”

Fostul presedinte Traian Basescu a afirmat ca „Romania reuseste in ultima vreme sa faca o…

49 de minute ago

Miting cu Clotilde Armand in Piata Victoriei: „Suntem multi. Marcele, suntem hotarati sa te trimitem inapoi la covrigarie”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a organizat duminica un mars pana in Piata Victoriei. Ea…

3 ore ago

Arsenal in casele unor interlopi din Rosiori de Vede: macete, topoare, sabii. 11 barbati au fost retinuti

Politistii au descoperit, duminica, in timpul unor perchezitii in locuintele unor interlopi locali un intreg…

3 ore ago

„Piedone pierde in mod cert Bucurestiul, pierde si Sectorul 5, in proportie de 90%, si iese din politica” – fost ministru PSD

Miron Mitrea, fost ministru PSD, sustine ca Cristian Popescu Piedone nu are nicio sansa sa…

4 ore ago