Pensionarii speciali sunt fericiti. Ciolacu: „Nu s-a discutat la Bruxelles nimic concret despre legea pensiilor speciale”

politica

Premierul Marcel Ciolacu, lider al PSD, a declarat sambata ca nu s-a discutat la Bruxelles nimic concret despre legea pensiilor speciale.

„Nu s-a discutat absolut nimic concret pe legea pensiilor speciale. M-am dus la Bruxelles insotit de doi directori din cadrul Ministerul Justitiei care au avut inaintea mea intalniri cu Comisia, tehnice, pe amendamentele propuse in acest moment si de Ministerul Justitiei, in urma deciziei CCR, si am inteles ca s-au facut pasi foarte mari chiar in acea zi, urmand ca expertii sa revina saptamana viitoare. (…) Este reforma cea mai importanta pe care o mai avem de indeplinit, pana la depunerea Cererii de plata numarul 3, cu tot cu modificarea PNRR-ului”, a precizat Ciolacu la finalul Consiliului Politic National al PSD.

Potrivit acestuia, n-ar fi „nicio problema” daca s-ar mari impozitul pentru aceasta categorie.

„Stiti foarte bine ca majorarea impozitului se refera la pensiile speciale pe partea unde nu exista contributii – ca sa sa intelegem foarte bine acest lucru. Daca nu putem aplica retroactiv si nu putem face o echitate sociala si vor ramane pensii mai mari decat ai avut in activitate, cred ca nu e nicio problema daca se mareste pentru aceasta categorie – tinand cont de decizia CCR-ului – se mareste impozitarea. Si asta este parerea mea ca si lider al unui partid social-democrat”, a subliniat Marcel Ciolacu, citat de Agerpres.

El a adaugat ca la Comisia Europeana s-a vorbit despre principii referitor pensii, respectiv despre eliminarea plafonului de 9,4% din PIB, „incorect” pentru Romania, si pe care nu il aplica niciun stat european.

„La Comisie am vorbit de principii. Am vorbit si de eliminarea acelui 9,4, pentru ca in niciun stat european nu are prevazut un procent in ceea ce priveste pensiile. Cred ca nu ne deranjeaza sa ne incadram in media europeana de crestere a pensiilor. Oricum 9,4 am fi ajuns sa-l depasim dupa anul 2030. Dar totusi este o asumare in fata Comisiei, a Uniunii Europene, a Parlamentului European, si trebuie sa fim responsabili si dupa ce noi n-o sa mai fim in politica. Aceasta este abordarea corecta. (…) Am convenit ca este incorect ca Romania sa aiba acel procent”, a afirmat liderul PSD.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: