Pentagonul a semnat un nou contract cu Elon Musk pentru a da acces armatei ucrainene la reteaua de comunicatii Starlink

externe

gen pat ryder, pentagon

Pentagonul a incheiat un nou contract cu compania miliardarului Elon Musk pentru a furniza armatei ucrainene comunicatii prin satelit prin Starlink, potrivit purtatorului de cuvant al Pentagonului, generalul de brigada Patrick Ryder, potrivit RBC Ukraine.

Acesta a confirmat ca Departamentul american al Apararii a incheiat un contract cu Starlink. Cu toate acestea, detaliile acordului nu au fost dezvaluite.

„Am anuntat public ca avem un contract cu Starlink pentru servicii in sprijinul Ucrainei, dar, asa cum am mai declarat anterior, din motive de securitate a operatiunilor, din cauza naturii critice a acestor sisteme, pur si simplu nu vom putea furniza informatii suplimentare cu privire la capacitatile specifice sau la detaliile operationale ale acestor servicii”, a declarat generalul.

De asemenea, Ryder nu a dezvaluit valoarea contractului, subliniind doar ca obiectivul este de a furniza fortelor ucrainene infrastructura necesara de comunicatii prin satelit.

Scandalul Musk

Recent, CNN a publicat un fragment dintr-o carte despre Elon Musk, in care se mentioneaza ca un atac ucrainean asupra flotei ruse din Marea Neagra a fost anulat din cauza dezactivarii retelei de sateliti.

Potrivit sursei citate, miliardarul s-ar fi temut ca astfel de actiuni ar putea duce la utilizarea armelor nucleare.

Seful Serviciului de Informatii al Apararii din Ucraina, Kirilo Budanov, a confirmat ca Starlink nu a functionat in apropierea Crimeei o perioada de timp. Cu toate acestea, el s-a indoit ca Elon Musk a fost implicat direct in acest lucru.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: