Categories: news

Performanta extraordinara: Cu un picior degerat si infectat, romanul Tibi Useriu a castigat a doua oara cea mai ingrozitoare cursa din lume

Bistriteanul Tiberiu Useriu (43 ani) a castigat, vineri, pentru al doilea an consecutiv, ultramaratonul 6633 Arctic Ultra, care se desfasoara in Canada, in zona Cercului Polar, fiind singurul concurent care a reusit o astfel de performanta.

Potrivit anuntului postat de organizatori pe pagina de socializare a evenimentului, Tibi Useriu a trecut linia de finis la ora 01,25, ora Canadei, temperatura externa fiind de minus 36 grade Celsius, scrie Agepres.

Tibi, care a condus cursa de la inceput pana la sfarsit, la fel ca anul trecut, a alergat ultimii kilometri pe propria raspundere, dupa ce medicii au vrut sa il opreasca initial, pentru ca suferise degeraturi la picioare. In pofida acestui fapt, maratonistul a reusit sa incheie cursa cu un avans consistent fata de urmatorul clasat, scotianul Roddy Riddle.

Startul cursei a fost dat in 10 martie, iar concurentii au avut de infruntat temperaturi care au coborat pana la aproximativ minus 40 de grade Celsius, dar si vant si ninsori puternice.

In cursa s-au inscris 24 de concurenti de pe patru continente, dintre care 18 au optat pentru parcurgerea distantei maxime, de 350 mile (echivalentul a peste 560 kilometri). Trei dintre concurenti au fost femei, care s-au inscris pentru cursa de 120 mile, si doar cinci au mai participat la alte editii ale acestui ultramaraton.

Tibi Useriu a fost singurul roman participant, in vreme ce anul trecut Romania a avut trei reprezentanti. Conditiile extreme au dus la mai multe abandonuri, astfel ca in concurs au mai ramas, la final, doar noua maratonisti.

Competitia 6633 Arctic Ultra a ajuns in acest an la cea de-a noua editie, fiind considerata unul dintre cele mai grele maratoane, avand in vedere conditiile in care se desfasoara.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Politistii francezi au intervenit in forta pentru a evacua protestatarii pro-palestinieni care-si facusera tabara in curtea Universitatii Sorbona – VIDEO

Politia franceza a intervenit pentru a evacua zeci de protestatari care au campat luni intr-o…

1 minut ago

Casa Alba refuza o ancheta penala internationala care sa-i vizeze pe oficialii israelieni, in privinta ofensivei din Fasia Gaza

Statele Unite "nu sunt in favoarea" unei anchete penale la adresa oficialilor israelieni din cauza…

16 minute ago

Decizie stupefianta a Tribunalului Vaslui: mai multe inregistrari DNA din dosarul lui Buzatu au fost anulate. Chiar si inregistrarile cu denuntatorul Farmazon

Tribunalul Vaslui a decis, luni, ca mai multe inregistrari cu discutiile dintre baronul PSD Dumitru…

12 ore ago

Paris: Gerard Depardieu a fost interogat la sediul politiei pentru acuzatii de agresiune sexuala

Gerard Depardieu a fost retinut, luni, pentru interogatoriu, de politia franceza, cu privire la noi…

13 ore ago

Crucea Rosie decide sa nu suspende filiala rusa, in ciuda presupuselor legaturi cu masina de razboi de la Kremlin

Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (IFRC) a decis sa nu…

13 ore ago