politica

Pesedistii s-au speriat si au dat inapoi. Pe ordinea de zi de azi a Parlamentului lipseste proiectul de suspendare a presedintelui Iohannis

Ordinea de zi anuntata de presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, in sedinta plenului reunit al Parlamentului din 20 iunie nu prevede si un proiect de suspendare a presedintelui Iohannis. Informatii in acest sens au fost anuntate zilele trecute de mai multe publicatii si de presedintele PNL, Ludovic Orban.

Sedinta este dedicata prezentarii de catre Dancila a stadiului pregatirilor pentru preluarea presedintiei Consiliului Uniunii Europene de catre Romania in primul semestru al anului 2019.

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat saptamana trecuta ca exista informatii ”aproape certe” ca liderul PSD, Liviu Dragnea, va demara in cursul acestei saptamani, cu sprijinul presedintelui ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, procedura de demitere a sefului statului, Klaus Iohannis.

„Clanul Dragnea e pregatit sa dea foc tarii. Avem informatii aproape certe ca Dragnea va declansa procedura de demitere a presedintelui Romaniei in cursul saptamanii viitoare si ca este sprijinit in acest demers si de Tariceanu si de acolitii sai”, a spus Orban, intr-o conferinta de presa.

El a subliniat ca obiectivele demararii procedurii de demitere sunt: controlul asupra parchetelor, a serviciilor de informatii si promulgarea legilor Justitiei si a Codurilor penale „in formula anti-justitie pregatita de majoritatea guvernamentala”.

„Disperarea lui Dragnea il face sa apeleze la o masura extrema si din dorinta de a pune o presiune suplimentara asupra completului care urmeaza sa pronunte sentinta in dosarul sau. O astfel de decizie politica risca sa creeze o criza fara precedent in Romania, sa declanseze convulsii sociale, deja tensiunea in societate este la un nivel ingrijorator, iar declansarea procedurii de demitere a presedintelui risca sa genereze o escaladare a divizarii in societate si convulsii sociale despre al caror rezultat nimeni nu poate sa aiba o predictie. Aceasta criza politica va afecta grav imaginea Romaniei in lume. Si asa actiunea anti-europeana impotriva democratiei, a independentei Justitiei, a normelor care stau la baza functionarii statului de drept a creat o imagine extrem de negativa despre Romania in tarile UE si in general in partenerii nostri euro-atlantici”, a mai spus Orban.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Mii de protestatari la un nou miting impotriva lui Viktor Orban. Peter Magyar, prima amenintare serioasa la adresa premierului Ungariei

Mii de maghiari au protestat impotriva premierului nationalist Viktor Orban, duminica, in cadrul unui miting…

4 ore ago

Televiziunea Al Jazeera, inchisa in Israel. Conducerea postului va apela la ajutorul organizatiilor si instantelor internationale

Furnizorii israelieni de televiziune prin satelit si cablu au suspendat televiziunea din Qatar, Al Jazeera.…

10 ore ago

Noile „linii rosii” ale NATO. Occidentul va trimite trupe in Ucraina daca Rusia ataca si Republica Moldova

NATO a stabilit cel putin doua "linii rosii" care ar putea duce la o interventie…

10 ore ago

Karl Nehammer vrea teste ADN pentru imigrantii care incearca sa-si reunifice familiile in Austria. Opozitia considera masura drept electorala si populista

Cancelarul austriac Karl Nehammer vrea efectuarea de teste ADN in cazul rudelor persoanelor care beneficiaza…

8 ore ago