news

Peste 200 de oameni participa la cautarea unui copil disparut in judetul Arad. Echipaje ale Politiei, Jandarmeriei, Politiei de Frontiera si ISU

Aproximativ 200 de persoane, majoritatea voluntari, participa duminica dimineata la cautarea copilului de 7 ani a carui disparitie a fost anuntata sambata seara de catre mama sa care spune ca, in dimineata aceleiasi zile, baiatul a plecat la joaca in sat si nu s-a mai intors acasa.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Arad, Adina Aconstantinesei, a declarat, pentru Agerpres, ca operatiunea de cautare a continuat in zona localitatii Vanatori si pe parcursul noptii, cand s-au alaturat mai multe forte.

Conform sursei citate, s-a actionat pe o raza de circa 20 de kilometri de casa baiatului, cu ATV-uri, masini de teren, caini antrenati si camere de termoviziune.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Arad, George Plesca, a precizat ca, pe timpul noptii, cautarile au fost ingreunate de ceata densa si de temperaturile scazute, care au ajuns la minus 5 grade Celsius.

Plesca a mentionat ca mama copilului a sesizat disparitia la 112 abia sambata la ora 19,00, desi acesta era plecat de acasa de dimineata. Ea a spus ca baiatul de 7 ani a plecat sa se joace in sat si nu s-a mai intors seara.

Totusi, unii localnici au declarat autoritatilor ca baiatul a plecat, impreuna cu alti copii, la o stana de oi de la marginea satului, fiind dusi acolo de un localnic. Copilul s-ar fi indepartat de grup la un moment dat si nu a mai fost gasit.

La cautari participa, duminica dimineata, aproximativ 200 de persoane, majoritatea voluntari din zona, dar si echipaje ale Politiei, Jandarmeriei, Politiei de Frontiera si ISU.

In functie de conditiile meteo, autoritatile ar putea folosi la cautari un elicopter si drone.

Primarul comunei Misca, de care apartine satul Vanatori, Tiberiu Haasz, a declarat, sambata seara, pentru Agrepres, ca familia din care face parte copilul disparut este nevoiasa si numeroasa, cu 13 copii.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

6 ore ago

Polonia va cheltui 2,3 miliarde de euro pentru un „scut estic”. Sistemul de fortificatii a inceput sa fie deja construit

Polonia va investi peste 2,5 miliarde de dolari (2,3 miliarde de euro) in incercarea de…

6 ore ago

Starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico: grava, dar „pronostic pozitiv”, spune ministrul slovac al Sanatatii

Pronosticul privind starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico dupa tentativa de asasinat „este…

6 ore ago

Robotii si inteligenta artificiala, folosite pentru a ajuta femeile sa ramana insarcinate. Este acesta viitorul fertilizarii in vitro?

In mod normal, fertilizarea in vitro (sau FIV) este o „afacere” realizata manual. Medicul realizeaza…

6 ore ago