externe

Peste 5,2 milioane de cazuri de febra dengue confirmate pana acum in America Latina

Cazurile de febra dengue au creat o „situatie de urgenta” in America Latina, desi cazurile din Argentina si Brazilia par sa se fi stabilizat, a declarat joi seful Organizatiei Panamericane a Sanatatii (PAHO), potrivit Reuters.

PAHO, o agentie a Natiunilor Unite, a confirmat peste 5,2 milioane de cazuri de dengue in America Latina in acest an, o crestere de peste 48% fata de cele 3,5 milioane de cazuri raportate la sfarsitul lunii trecute.

Peste 1.800 de persoane au murit din cauza bolii virale transmise de tantari, in crestere fata de peste 1.000 de decese raportate luna trecuta.

„Avem o situatie de urgenta”, si tarile cel mai rau lovite, Argentina si Brazilia, transmit inca boala, desi situatia pare sa se fi stabilizat in ultimele saptamani, a declarat directorul PAHO, Jarbas Barbosa, intr-o conferinta de presa.

Simptomele febrei dengue includ febra, dureri de cap, varsaturi, eruptii cutanate, precum si dureri musculare si articulare. In unele cazuri, poate provoca o febra hemoragica mai severa, ducand la sangerare si deces.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Anunt surpriza al Ucrainei, primele avioane F-16 sosesc imediat dupa Paste. Avioanele vin din Danemarca, Olanda, Norvegia si Belgia

Ucraina va incepe sa opereze cu avioane F-16 dupa Pastele ortodox din 5 mai, a…

8 ore ago

Revolta pe marginea unei afaceri urat mirositoare, in Tara Fagarasului. „Facem o Rosie Montana la Ucea, daca nu intelegeti!”

„Cea mai mare groapa de gunoi a Europei” ar urma sa fie amplasata in zona…

8 ore ago

Violenta izbucneste la UCLA in timp ce politia pune capat protestelor de la Universitatea Columbia din New York, arestand 280 de persoane

Tensiunile au crescut, miercuri, in campusurile americane, cand sustinatorii pro-israelieni au atacat o tabara de…

9 ore ago

Irlanda: Politia a desfiintat tabara de migranti din centrul Dublinului

In mijlocul unei dispute diplomatice cu Marea Britanie cu privire la repatrierea migrantilor, autoritatile irlandeze…

9 ore ago