Piata oualor vegan ar urma sa creasca cu aproape 1 miliard de dolari pana in 2028

analize

Ou vegan

Piata oualor vegan este prognozata sa creasca cu peste 910 milioane de dolari intre 2022 si 2027, potrivit unui studiu realizat de Technavio.

Firma de cercetare a estimat ca piata va creste cu o rata de crestere anuala compusa de 8,28% intre 2022 si 2027. Cercetatorii spun ca ouale vegan devin din ce in ce mai populare in randul consumatorilor care sunt deschisi la dietele bazate pe plante, transmite Fox Business.

„Popularitatea tot mai mare a produselor pe baza de plante este un factor cheie care determina cresterea pietei”, a declarat Technavio intr-un comunicat de presa. „Popularitatea oualor vegan a crescut pe masura ce indivizii accepta alternativele de oua pe baza de plante din motive de sanatate, de mediu si etice”.

Firma a mentionat ca cererea a crescut si din motive nutritionale. Ouale vegan nu au grasimi saturate sau colesterol, spre deosebire de ouale de gaina.

Technavio a prezis, de asemenea, ca piata alimentelor vegan si piata branzeturilor vegan vor creste cu o rata anuala de crestere de 12,07% si, respectiv, 7,97%.

Consumatorii nord-americani ar urma sa contribuie cu 42% la cresterea pietei oualor pe baza de plante. Printre cele mai importante companii care ofera produse vegan din oua se numara Bobs Red Mill Natural Foods Inc., Eat Just Inc. si Evo Foodtech Pvt. Ltd.

„SUA, Canada si Mexic sunt tarile cheie pentru adoptarea produselor vegane in regiune”, a explicat firma de cercetare. „In plus, extinderea populatiei vegane si cresterea gradului de constientizare a beneficiilor asociate cu o dieta vegan alimenteaza piata oualor vegan in regiune”.

Germania, Marea Britanie, Spania, India, Coreea de Sud, Australia si Japonia au fost, de asemenea, considerate tari cheie in cadrul studiului.

Predictia vine pe masura ce alimentele pe baza de plante devin tot mai populare in povestile din magazinele alimentare si restaurante. Hershey a anuntat in martie un Reese’s Cup pe baza de plante, iar o companie israeliana a dezvoltat in aprilie un burger pe baza de proteine din naut.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: