Pieleanu, speriat de scandalul pe care l-a iscat in PSD cu sondajul sau. El confirma ca are o relatie „de multa vreme” cu Liviu Dragnea

news

Mai multe surse din PSD, citate de Antena 3, anunta ca Mihai Tudose a amenintat cu demisia, dupa ce Marius Pieleanu a facut public un sondaj de opinie din care reiese ca increderea publica in guvern s-a prabusit. Tudose banuieste ca la mijloc este mana lui Dragnea, care doreste sa il schimbe, la fel cu a facut-o si cu Grindeanu.

Scandalul este atat de mare incat, luni, s-a reunit Biroul Permanent al PSD pentru a dezbate acest subiect. Marius Pieleanu a tinut sa dea asigurari ca Liviu Dragnea nu are nicio implicare in sondajul sau.

„Vreau sa lamuresc completa neimplicare a lui Liviu Dragnea in aceasta chestiune. Chiar daca avem o relatie informala, de multa vreme, asta nu inseamna ca mi-a comandat vreun sondaj in care sa falsific datele. Complet eronat. Cei care astfel de afirmatii despre Avangarde… meditez daca mergem in instanta pentru a lamuri lucrurile odata pentru totdeauna”, a declarat Pieleanu la Antena 3.

„Este barometrul pe care il fac lunar si pe care l-am prezentat, cu regularitate, la Antena 3. Nu are nicio legatura cu PSD in sensul contractual al cuvantului. Fac acest barometrul pentru promovarea firmei, nicidecum la comanda cuiva. Sigur ca as fi fericit sa am contracte cu toate partidele, dar asta este alta discutie. Este evident ca Guvernul Romaniei este pe un fond descendent de favorabilitate. Nu este dramatic, se poate redresa”, a mai spus Pieleanu.

„Imi pare rau ca rezultatele sondajului meu se pot constitui intr-un motiv de cearta in PSD. Intentia mea nu a fost aceasta. Dorinta mea a fost doar publicarea barometrului lunar pe care Avangarde il face cu rezultate clare si corecte.Vreau sa fie foarte clar: barometrul a fost pe Guvern, nu pe intentie de vot la parlamentare. Din datele pe care le am, de relativa actualitate, PSD este la un scor foarte ridicat, chiar un pic mai mult decat a obtinut la alegerile generale de acum zece luni. Care este explicatia? PSD-istii raman in continuare votanti ai PSD, insa sunt nemultumiti de activitatea guvernamentala. Ce este asa de iesit din comun?”, a precizat Pieleanu.

Surse din PSD afirma ca pe Tudose „il supara faptul ca sondajul arata ca increderea in guvern este proasta, insa increderea in PSD este mare”. Astfel, Tudose este sigur ca la mijloc este mana lui Dragnea.

„Premierul l-a acuzat pe Liviu Dragnea ca incearca sa-i faca aceeasi evaluare pe care i-a facut-o lui Grindeanu, iar apoi cu Darius Valcov sa incerce sa-l dea jos. Tudose a amenintat ca isi da demisia si i-a spus ca daca crede ca face bine PSD-ului schimbarea a doi premieri…”, au mai afirmat sursele.

Scandalul este atat de mare incat a fost convocat Biroul Permanent al PSD, mai informeaza Antena 3.

Marius Pieleanu a prezentat vineri, la Antena 3, un sondaj Avangarde potrivit caruia cota de incredere a romanilor in guvernul PSD-ALDE condus de Mihai Tudose a scazut in ultima luna si se afla undeva la 25-26%. El a remarcat insa ca a crescut cota de incredere de care se bucura Tudorel Toader. Pieleanu este unul dintre sociologii foarte apropiati de conducerea PSD.

„Premierul este intr-o semnificativa scadere”, a mai spus Pieleanu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: