Pieleanu tine sa anunte cine a pus la cale vizita lui Iohannis in Statele Unite. Avertisment adresat presedintelui Romaniei

news

Sociologul PSD Marius Pieleanu sustine ca vizita de succes a lui Klaus Iohannis in Statele Unite a fost organizata de seful SRI, Eduard Hellvig. El tine sa il avertizeze pe Iohannis despre riscurile acestui succes.

”Am observat ca o anumita parte a presei exagereaza, dand o dimensiune cosmica acestei vizite. Depinde de fiecare cum isi gestioneaza succesul, pentru nu doar ratarile, ci si victoriile sunt dificil de gestionat. Cat priveste vizita, sa recunoastem ca aceasta a avut loc pentru ca au performat institutiile de inteligence, nu diplomatia, ca intalnirea se datoreaza in primul rand lui Eduard Hellvig. Este un succes pentru Iohannis, care a punctat semnificativ in planul relatiilor internationale si al imaginii, trebuie vazut in ce masura va fi operationalizata aceasta intalnire, in plan concret: investitional, militar, strategic”, a declarat Pieleanu pentru DC News.

Analistul a tinut sa arate ca exista si riscuri ale acestui succes.

”Exista: daca interesele marilor actori statali din Europa sunt vexate, de exemplu prin comenzi de tehnica militara orientate doar spre SUA, putem sa ajungem la o relatie mai distanta cu Germania sau Franta. Acestea au parghii prin care ne pot face diferite sicane, de la spatiul Schengen pana la metoda cu basca, fara basca in ceea ce priveste fondurile europene”, a spus Marius Pieleanu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: