Romania FIERBE, mii de oameni au umplut centrele marilor orase. Peste 35.000 de oameni protesteaza in Bucuresti

news

Zeci de mii de oameni sunt deja in strada, la aceasta ora, in cele mai mari orase ale tarii, pentru a doua seara consecutiv. Mobilizarea s-a facut azi pe Facebook. Protestele de aseara, la care au participat peste 25.000 de oameni, au dus la depunerea mandatului de catre Guvernul Ponta si la demisia primarului Piedone.

21.30 Numarul protestatarilor il depaseste pe cel de mari noapte! In zona Universitatii se afla peste 35.000 de oameni.

21.00 Numarul protestatarilor din Bucuresti este din nou de peste 25.000. Ei se afla atat in Piata Universitatii cat si in fata Parlamentului. Se scandeaza „Jos coruptia”, „La puscarie”, „Unitate”, „Jos sistemul”, „Libertate”.

parlament

20.00 O parte dintre protestatari au plecat spre Parlament. Ei scandeaza „Toate partidele, aceeasi mizerie”.

protest2

In Piata Universitatii din Capitala sunt peste 13.000 de oameni, ei au ocupat carosabilul si au blocat circulatia. Protestatarii spun ca pana mai spre seara se vor aduna iar zeci de mii de oameni in strada.

Mesajele de miercuri seara sunt diferite de cele de pana acum. Conform Mediafax, se scandeaza: „Peste tot coruptie, nicaieri Justitie”, „Toate partidele, aceeasi mizerie”, „Vrem schimbare, nu catedrale”, „Coruptia ucide” si „Jos sistemul mafiot”.

PSD si-a trimis din nou agitatorii. Pe treptele de la TNB sunt cateva zeci de persoane care scandeaza „Jos Iohannis” si „Demisia”. Sunt oameni mai in varsta, cunoscuti de la protestele din 2012.

platiti

In zona sunt politisti si jandarmi care sunt pregatiti sa intervina in momentul in care situatia degenereaza.

La Timisoara protesteaza peste 4.000 de persoane, la Cluj 1.000, la Brasov peste 500, 300 la Constanta sau Targu Jiu si Pitesti. La Craiova s-au strans 400 de persoane si la Sibiu 200. Proteste de mai mica amploare au loc si la Iasi, Arad, Botosani sau Deva.

Proteste Targu Jiu

Cateva sute de persoane, majoritate tineri, protesteaza, miercuri seara, in municipiul Targu-Jiu, pentru victimele incendiului din clubul „Colectiv” dar si impotriva actualei clase politice, manifestantii cerandu-le demisia autoritatilor locale, informeaza Agerpres.

Manifestantii s-au adunat in centrul municipiului, in Piata Prefecturii si au plecat apoi in mars catre mai multe zone din oras, blocand la un moment dat circulatia pe una dintre cele mai circulate artere. Acestia s-au oprit la biserica din apropierea Spitalului 700 si au lasat un banner pe care este scris „Vrem spitale, nu catedrale”.

Protestatarii poarta pancarte si bannere pe care sunt scrise mesaje precum „Afara cu hotii din tara”, „Nepasarea ucide”, „Toate partidele, aceeasi mizerie!”

Proteste Iasi

Peste 2 000 persoane au venit, miercuri seara, in Piata Unirii din Iasi, pentru a-si arata nemultumirea fata de clasa politica actuala.

Protestatarii s-au mobilizat pe site-urile de socializare, cu mesaje precum: „Mi se pare foarte important sa se ceara un Guvern tehnocrat”, „Ar trebui ca astazi sa dam jos conducerea BOR”, „Impozitarea averilor Bisericii!!!”.

Proteste Buzau

Aproape 1000 de tineri au iesit, miercuri seara, in centrul municipiului Buzau scandand ‘Demisia!’ si ‘Ne vrem tara inapoi!’

Proteste Constanta

Circa o mie de protestatari participa, miercuri seara, la un mars organizat in zona centrala a Constantei, dupa ce, initial, aproximativ 200 de oameni s-au strans in fata sediului Prefecturii. Acestia scandeaza „Colectiv”, „Constanta”, „Iesiti din casa, daca va pasa”, „Nu plecam acasa, mortii nu ne lasa”.

Proteste Brasov

Peste 700 de persoane, in mare parte tineri, s-au adunat miercuri seara, incepand cu ora 18.00, langa Prefectura Brasov, ei cerand ca viitorul Guvern sa fie unul competent, fara corupti.

„Urmatorul Guvern care va veni sa aiba in minte urmatoarele lucruri: anticoruptie, justitie, transparenta. Noi trebuie sa stim ce fac ei. In continuare vrem sa punem presiune pe factorii decidenti ca viitorul Guvern sa fie unul competent, fara corupti, care sa comunice cu publicul si sa ia niste masuri corecte pentru populatie”, a declarat Radu Hossu, organizatorul protestului.

Proteste Cluj

Aproximativ 700 de persoane, potrivit estimarilor jandarmilor, marsaluiesc, miercuri seara, prin zona centrala a municipiului Cluj-Napoca, dupa ce s-au adunat initial in Piata Unirii, unde au ingenuncheat si au tinut un moment de reculegere pentru cei morti la clubul Colectiv din Bucuresti.

Dupa momentul de reculegere, ei au cantat Imnul national si au scandat sloganuri impotriva intregii clase politice. ”Toate partidele, aceeasi mizerie’, ”Parlamentul judecat pentru sangele varsat’, ”Clasa politica e sub orice critica’, ”Vrem spitale, nu catedrale’, ”Bucuresti, nu uita, Clujul e de partea ta’, ”Ole, ole, ole, Victor Ponta nu mai e’, ”Parlament penal, mars la tribunal’, sunt cateva dintre scandarile protestatarilor.

Proteste Sibiu

Cateva sute de sibieni s-au adunat, miercuri seara, in Piata Mare din centrul municipiului resedinta de judet, ei aprinzand lumanari in memoria victimelor din clubul ”Colectiv” si avand pancarte cu mesaje de sprijin fata de protestul de la Bucuresti.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: