Planurile secrete ale Rusiei, dezvaluite de un apropiat al lui Putin: „O noua ordine mondiala in care rolul SUA sa fie diminuat”

externe

Speranta ca relatiile dintre Moscova si Washington, aflate la pamant, pot fi schimbate, este putin probabila in prezent, a afirmat un politician rus de top, sustinand ca numai atunci cand se va stabili o noua ordine mondiala vor exista mai putine conflicte intre cele doua state.

In cadrul unui interviu acordat la inceputul acestei saptamani site-ului Ukraina.ru, Aleksei Puskov, un aliat apropiat al presedintelui Vladimir Putin, care a ocupat anterior functia de presedinte al Comisiei pentru afaceri externe din Duma de Stat, si-a expus punctul de vedere cu privire la actuala dinamica a puterii pe scena mondiala.

„SUA este o putere hegemonica ce isi pierde treptat pozitia in lume. Au suferit o infrangere foarte serioasa in Orientul Mijlociu, au pierdut Siria, au pierdut batalia pentru Afganistan, au fost fortate sa isi retraga aproape toate trupele din Irak la sfarsitul anului 2021”, a afirmat el, citat de Russia Today.

Potrivit parlamentarului rus, oficialii americani „incearca sa isi mentina influenta dominanta prin conflicte simultane cu Rusia si China, desi cu grade diferite de intensitate”. Puskov a mentionat ca acest lucru creeaza un mediu nervos atat in America, cat si in restul lumii.

„SUA nu ne mai trateaza ca pe o putere secundara”, a explicat el. „Ne trateaza ca pe o putere suprema, motiv pentru care vizeaza Rusia, si nu China, ca fiind una dintre principalele probleme cu care se va confrunta administratia Biden in 2022”. Puskov a avertizat ca va fi „un an de criza intre Washington si Moscova”.

„Dupa cum inteleg, ei vor acum sa rezolve ‘problema rusa’, adica sa subjuge practic toata Europa, impingand Rusia pana la marginea ei”, a spus el. „Exact pentru asta au nevoie de Ucraina. Urmatoarea faza va fi o confruntare politica sau chiar militara cu China”.

Puskov a adaugat ca elita politica si financiara americana „crede ca sunt singurii care pot conduce lumea” si nu intentioneaza sa lase pe nimeni altcineva sa preia carma. „Asadar, pana cand nu se va stabili o noua ordine mondiala in care SUA este mai slaba si rolul sau este diminuat, ne vom afla intr-un conflict politic mai mult sau mai putin acut cu ei”.

Comentariile sale vin in contextul unei confruntari tot mai tensionate intre Est si Vest, in contextul in care inalti oficiali americani acuza Moscova ca a acumulat trupe si echipamente in apropierea granitei ucrainene in vederea unei invazii. Saptamana trecuta, Biden a amenintat ca il va lovi pe presedintele rus Vladimir Putin cu sanctiuni cum „nu a mai vazut niciodata” in cazul unei incursiuni in Ucraina.

Mai mult despre:

Comentarii: