externe

Politia greaca a retinut noua egipteni in legatura cu un naufragiu de anul trecut, in ciuda respingerii acuzatiilor

Politia greaca a fost acuzata de tratarea „inumana” a noua barbati egipteni dupa ce i-a plasat in detentie, in ciuda faptului ca o instanta a respins acuzatiile formulate impotriva lor in legatura cu un naufragiu mortal, potrivit The Guardian.

Politia a declarat joi ca ii aresteaza pe suspecti, deoarece se credea ca ar putea parasi tara, la doua zile dupa ce un tribunal din orasul Kalamata a respins acuzatiile impotriva lor din cauza lipsei de jurisdictie.

Pana la 700 de persoane din Pakistan, Siria si Egipt s-au imbarcat pe un vas de pescuit in Libia, care se indrepta spre Italia, inainte ca acesta sa se scufunde in sud-vestul Greciei in iunie anul trecut. Au fost 104 persoane salvate si 82 de cadavre recuperate. A fost una dintre cele mai mortale naufragii care au avut loc in Marea Mediterana.

Dezastrul a socat Europa si cazul a fost urmarit indeaproape in Grecia, care a fost o poarta de intrare in UE pentru mii de migranti si refugiati.

Marti, o instanta elena a respins acuzatiile impotriva celor noua barbati de infiintare a unui grup infractional si cauzarea naufragiului, invocand lipsa de jurisdictie, deoarece dezastrul s-a produs in apele internationale. De asemenea, instanta a respins acuzatiile de intrare ilegala in tara si de trafic ilegal de persoane.

Dupa pronuntare, barbatii, care au petrecut 11 luni in arest preventiv si au cereri de azil in asteptare, au fost transferati la o sectie de politie unde au ramas in arest. Ar putea dura luni pana cand cererile lor sa fie procesate. Joi, politia a spus ca ar trebui retinuti, deoarece exista riscul sa fuga din Grecia. Potrivit deciziei, acestia vor ramane in detentie pana la procesarea cererilor de azil.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Lasconi candideaza la sefia USR: „In acest moment, Romania este rosie”

Elena Lasconi, primarul reales din Campulung, si-a anuntat candidatura la conducerea USR in conditiile in…

6 ore ago

Un nou atac armat in SUA, intr-un parc acvatic, langa Detroit. Zece persoane au fost ranite

10 persoane, inclusiv copii, au fost ranite intr-un atac armat produs intr-un parc acvatic administrat…

6 ore ago

Los Angeles: Combaterea congestionarii traficului cu ajutorul inteligentei artificiale

Soferii din Los Angeles pierd in jur de 95 de ore pe an in ambuteiajele…

6 ore ago

Rusia: Detinuti in legatura cu Statul Islamic, care au luat ostatici gardieni intr-o inchisoare din Rostov, au fost lichidati

Doi gardieni de inchisoare au fost luati ostatici de catre detinuti, dintre care unii sustin…

6 ore ago

„Soarele artificial” din China a produs un camp magnetic in fuziunea nucleara. O viitoare sursa de energie curata si inepuizabila

Oamenii de stiinta chinezi au efectuat o etapa revolutionara in domeniul fuziunii nucleare. Acestia au…

46 de minute ago