Politia thailandeza a arestat patru persoane banuite ca au vandut arme modificate adolescentului care a deschis focul intr-un mall de lux

externe

Politia thailandeza a arestat joi patru barbati suspectati ca au vandut ilegal arme modificate adolescentului care a deschis focul intr-un mall de lux din Bangkok saptamana aceasta, ucigand doua persoane si ranind cinci, potrivit Reuters.

Doi dintre cei patru au fost arestati in capitala Thailandei si doi in provincia sudica Yala, fiind suspectati ca i-au vandut o arma modificata tanarului de 14 ani, care a fost acuzat de crima cu premeditare si detinere ilegala a unei arme de foc.

„Au existat si echipamente de transmisie live”, a declarat un oficial al politiei reporterilor, adaugand ca se crede ca vanzarile au avut loc pe retelele sociale.

Barbatii mai aveau in posesia lor arme de foc ilegale, instrumente de modificare a pistoalelor si narcotice, a adaugat el.

Impuscaturile in masa sunt rare in Thailanda, dar violenta cu arme si detinerea de arme sunt obisnuite. Legile privind detinerea de arme sunt stricte, dar armele de foc pot fi modificate si obtinute ilegal, multe aduse ilegal din strainatate.

Guvernul a inceput, de asemenea, sa acopere lacunele legislative privind vanzarile online, in incercarea de a controla raspandirea armelor si intentioneaza sa interzica importurile de arme neletale si imitatii de arme de foc, a declarat un purtator de cuvant. De asemenea, va inceta eliberarea de autorizatii suplimentare pentru importul de arme si permise de detinere.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: