Politist, pacalit de doi mascati care fugeau cu o geanta voluminoasa. Politia Ploiesti, comunicat oficial

news

Doua persoane mascate care fugeau cu o geanta voluminoasa au fost prinse de politisti, marti, in Ploiesti, ulterior stabilindu-se ca cele doua persoane faceau o farsa filmata, informeaza IPJ Prahova.

„Un politist din Prahova, in timp ce se deplasa spre locul de munca, pe str. Cavalului, din Ploiesti, a vazut 2 barbati cu fetele acoperite, care fugeau si transportau o geanta voluminoasa. Avand in vedere cele observate, s-a conturat ideea ca este vorba despre o fapta penala, asa ca a intervenit si a imobilizat cei 2 barbati, prin folosirea mijloacelor specifice, dar fara a executa focuri de arma. Dupa imobilizare, in urma verificarilor efectuate, s-a constatat ca este vorba despre 2 barbati, cunoscuti in mediul on-line din Ploiesti ca se ocupa cu farse filmate, nefiind vorba de nicio infractiune”, precizeaza IPJ Prahova.

Conform sursei citate, cei doi barbati, precum si a treia persoana, care filma, au fost condusi la sediul Politiei, unde au fost sanctionati contraventional, conform prevederilor articolului 2, punctul 1 din Legea nr. 61/1991.

„Eu filmam un experiment social cu prietenii mei, care ma ajuta. Purtam cagula pe fata si scapam o geanta cu bani in fata unui om ca sa para ca am spart o banca. Nu am vrut sa implicam politia si am cautat zone mai retrase cu oameni mai putini carora sa le spunem imediat ca este experiment si sa nu sune la 112. In timp ce faceam o filmare, dintr-o datadin masina personala a coborat un domn politist care a actionat imediat, punandu-ne la pamant. Eu unul il felicit pentru interventia chiar cinematografica, pentru ca doar in filme am mai vazut asa ceva si pentru curaj, pentru ca desi nu era in timpul serviciului si era de unul singur, iar noi doi, nu a stat pe ganduri in aplicarea legii. Ulterior, a luat masurile prevazute de lege. Mai multe detalii se vor vedea chiar pe filmare, pe care o vom face publica”, a declarat Ciprian Dafinescu, autorul farsei, pentru Observatorul Prahovean.

Iata una dintre farsele lui Dafinescu:

Comentarii: