Politistul londonez care a recunoscut 24 de violuri, a fost condamnat la inchisoare pe viata

externe

Un fost ofiter de politie din Londra a fost condamnat, marti, la inchisoare pe viata cu executarea unei pedepse minime de 30 de ani, pentru viol si agresiune sexuala asupra mai multor femei pe o perioada de 17 ani, intre 2003 si 2020, potrivit AP.

Ofiterul din politia metropolitana David Carrick, in varsta de 48 de ani, a recunoscut luna trecuta ca a fost un violator in serie in ceea ce procurorii au descris drept unul dintre cele mai socante cazuri care implica un ofiter de politie in activitate.

Carrick, care s-a alaturat politiei in 2001, a pledat vinovat pentru 49 de infractiuni, inclusiv 24 de acuzatii de viol, si de agresiune, tentativa de viol si retinere ilegala.

In timpul sedintei in care a fost pronuntata sentinta, judecatorul Bobbie Cheema-Grubb a spus ca fostul ofiter „a profitat monstruos de femei” in spatele unei aparitii publice de corectitudine si de incredere.

„Ai violat si agresat sexual cu nebunie o serie de femei, unele foarte brutal, si te-ai comportat ca si cum ai fi de neatins. Ai fost indraznet si uneori necrutator, avand incredere ca nicio victima nu isi va invinge rusinea si teama sa te denunte. Timp de aproape doua decenii ti s-a dovedit ca ai dreptate, dar acum o parte dintre cele 12 femei, care au iesit la lumina si colegii tai din politie, care au actionat confom dovezilor lor, te-au demascat si te-au dezamagit”, a adaugat ea.

Potrivit judecatorului, Carrick a incercat sa se sinucida in timp ce se afla intr-o inchisoare de inalta securitate din Londra.

Politia Metropolitana si-a cerut scuze victimelor dupa ce a rezultat ca intre 2000 si 2021 impotriva lui Carrick au fost facute noua acuzatii de viol si alte infractiuni. El a fost suspendat din forta abia dupa arestarea sa pentru o plangere de viol in 2021.

Cazul a fost cel mai recent dintr-un sir de scandaluri care au subminat increderea publicului in Politia Metropolitana, cea mai mare forta de politie din Marea Britanie. Autoritatile au facut presiuni puternice asupra politiei pentru a-si reforma cultura si standardele dupa o serie de acuzatii de misoginie si rasism in randurile sale.

Ministrul de Interne Suella Braverman a declarat marti ca infractiunile lui Carrick au fost „o rana pentru politia noastra”. O ancheta este in curs de desfasurare cu privire la comportamentul sau si transparenta decizionala privind verificarea sa”, a declarat ea.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: