externe

Polonia anunta ridicarea unui „zid” la granita cu Rusia: „Inaltime de 2,5 metri si o latime de 3 metri si va fi format din trei randuri de sarma ghimpata”

Polonia a anuntat miercuri ca va lua masuri pentru a „spori securitatea” la granita sa cu Rusia prin construirea unui zid temporar, a declarat miercuri vicepremierul polonez Mariusz Blaszczak, informeaza CNN.

„Am decis sa iau masuri pentru a creste securitatea la granita cu regiunea Kaliningrad. Vom incepe sa construim un zid temporar care va consolida protectia frontierei”, a scris el miercuri pe Twitter.

Intr-o conferinta de presa televizata, miercuri, Blaszczak a declarat reporterilor ca aceasta decizie vine dupa o crestere a numarului de zboruri din Orientul Mijlociu si Africa de Nord catre Kaliningrad, o exclava rusa de-a lungul Marii Baltice care este situata intre Polonia si Lituania.

Zidul va avea o inaltime de 2,5 metri si o latime de 3 metri si va fi format din trei randuri de sarma ghimpata, a declarat Blaszczak vorbind cu reporterii la Varsovia. De asemenea, va fi ridicat un gard din partea poloneza pentru a proteja animalele, a adaugat el.

„Am luat masuri pentru a ne asigura ca gardul va fi construit cat mai curand posibil. Vor fi implicati atatia soldati cati sunt necesari”, a spus el.

De luni de zile, tensiunile au crescut in jurul exclavei rusesti, un teritoriu izolat, dar important din punct de vedere strategic, de care expertii se tem ca ar putea deveni un punct fierbinte in tensiunile dintre Moscova si Europa.

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

Bancile europene care au ramas in Rusia si-au triplat profiturile. Banca Centrala Europeana intervine si le cere sa plece pentru a evita sanctiunile SUA

Banca Centrala Europeana (BCE) indeamna bancile sa paraseasca piata rusa cat mai repede posibil, avand…

24 de minute ago

Sondaj comandat de PNL. Burduja anunta ca a trecut pe locul 3: „Sunt la 7% distanta de locul 1”

Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Sebastian Burduja, a transmis pe grupurile interne ale PNL rezultatele…

2 ore ago

Mister vechi de 4.000 de ani, descifrat: Cum au fost construite piramidele din Giza. Ce arata imaginile din satelit

Se crede ca un brat al Nilului recent descoperit, ascuns sub nisipul desertului si sub…

26 de minute ago

Elon Musk oficializeaza trecerea de la Twitter la „X.com”. Acesta va furniza si servicii financiare

Schimbarea de identitate a Twitter este completa. Miliardarul american Elon Musk a anuntat vineri, pe…

22 de minute ago

Ignorand total faptul ca Rusia este stat agresor, China acuza SUA ca ar fi „direct responsabile de crearea si amplificarea crizei ucrainene”

Statele Unite sunt direct responsabile pentru crearea si dezvoltarea crizei ucrainene pana la stadiul actual,…

2 ore ago