„Polonia poate reconstrui o Europa a valorilor”. Raspuns sfidator de la Varsovia dupa ce Bruxellesul a activat „optiunea nucleara” impotriva Poloniei

news

Europa este marcata de o multitudine de diverse probleme si exista o indepartare radicala de valori, dar Polonia poate reconstrui o Europa a valorilor, a estimat sambata vicepremierul polonez Beata Szydlo, transmite agentia de presa PAP, citata de Agerpres.

Intr-un interviu acordat cotidianului Nasz Dziennik, Szydlo – fosta sefa a guvernului de la Varsovia – a spus ca cei care ‘nu sunt de acord cu o Polonie puternica’ o descriu ca fiind intoleranta.

Beata Szydlo a facut aluzie la recenta decizie a Comisiei Europene de a lansa procedura de activare a articolului 7 al Tratatului de la Lisabona, articol ce prevede cazurile in care un stat membru poate fi privat de dreptul de vot in Consiliu.

”Europa trebuie sa lupte pentru a-si salva radacinile crestine si identitatea. Astazi, multi lideri de opinie inca se tem sa spuna acest lucru tare si raspicat. Este timpul sa ne alegem directia pentru viitor – daca Uniunea Europana urmeaza sa reflecte viziunea parintilor sai fondatori sau daca vom merge in directia opusa”, a incheiat numarul 2 in executivul de la Varsovia.

Comisia Europeana a anuntat miercuri lansarea procedurii de activare a articolului 7 al Tratatului de la Lisabona, in legatura cu temerile privind statul de drept in Polonia. Aceasta procedura este declansata atunci cand se constata ca un stat membru se afla in riscul de incalcare grava a valorilor UE si ea poate duce la sanctiuni contra tarii respective.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: