„Ponta, cel mai usurel la minte, a dezvaluit deja. Vor pune mana pe topoare”. De ce PSD si aliatii au confiscat de la Guvern atributul fixarii datei alegerilor

politica

Sociologul Sebastian Lazaroiu, fost consilier prezidential, atrage atentia ca majoritatea parlamentara controlata de PSD a preluat de la guvern atributul fixarii datei alegerilor pentru a avea timp sa „puna mana pe topoare si tarnacoape si sa demoleze din temelii statul roman, secatuind bugetul”. „Cand statul se prabuseste, ei vin elegant si preiau, prin alegeri, puterea”, arata Lazaroiu.

„Populistii si pescuitorii in ape tulburi au capacitatea de a face ravagii in perioada urmatoare. Ei vor profita de pozitia dominanta a PSD in Parlament, partid pe langa care s-au aciuat ca niste puisori zgribuliti, dar foarte zgomotosi. Status quo le convine de minune – guvern minoritar – adica la mana lor – pus in imposibilitatea de a stabili data alegerilor.

Ponta, cel mai usurel la minte dintre toti, a dezvaluit deja scopul acestei miscari parlamentare (daca nu stiati, pesedistii si anexele lor au preluat prin vot parghia stabilirii datei alegerilor, aflata de cand lumea in mana executivului). El vrea alegeri locale in martie 2021 (!). De parlamentare nu sufla nimic, dar e previzibil ca tot atunci le vor.

Au un an la dispozitie sa puna mana pe topoare si tarnacoape si sa demoleze din temelii statul roman, secatuind bugetul (pana la capat, ca in trei ani n-au reusit decat un deficit de 4,6%) cu initiative care mai de care mai nebunesti (fireste, sub semnul salvarii economiei si veniturilor cetatenilor). Cand statul se prabuseste, ei vin elegant si preiau, prin alegeri, puterea, intr-o tara esuata, pe care o vor pune la picioarele stapanilor lor din Est, pentru ‘reconstructie'”, a explicat Lazaroiu.

Victor Ponta a declarat, vineri, intr-un interviu acordat lui Ion Cristoiu ca alegerile locale si parlamentare ar trebui sa aiba loc anul viitor in conditiile in care medicii avertizeaza ca in toamna va fi al doilea val de coronavirus, dar si pentru a incheia anul 2020, cu lectiile si masurile care se impun.

Majoritatea PSD a modificat, joi, in Parlament ordonanta Guvernului Orban privind stabilirea datei alegerilor locale.

„Nu va mai ganditi la alegeri anticipate, nu va mai ganditi la alegeri in aceste momente, PSD face astazi o lege foarte buna si da, Parlamentul va stabili data alegerilor”, le-a transmis liberalilor, de la tribuna Parlamentului, deputatul PSD Daniel Suciu.

Camera Deputatilor a modificat, joi, ordonanta Guvernului care amana alegerile locale. Cu 204 voturi „pentru” si 105 „impotriva PSD sustinut de UDMR, PRO Romania si ALDE au impus un amendament prin care ia dreptul Guvernului de a stabili data alegerilor si transfera acesta atributie Parlamentului. Au votat impotriva parlamentarii PNL si USR.

Proiectul de lege prevede prelungirea mandatelor autoritatilor administratiei publice locale, ca urmare a izbucnirii epidemiei de COVID-19, cu cel mult sase luni de la data incetarii starii de urgenta.

De asemenea, data alegerilor va fi stabilita prin lege de catre Parlament si nu prin hotarare de Guuvern cu cel putin 75 de zile inaintea votarii.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: