Ponta il da in vileag pe Dragnea, spune ca este omul „Sistemului”: „Iata planul, ce vor sa faca din Romania din 2017”

politica

Razboiul dintre Victor Ponta si Liviu Dragnea se amplifica. Fostul premier a distribuit pe pagina sa un articol in care se spune ca Dragnea il vrea premier pe Ciolos si dupa alegeri, ¬†sustinand ca acesta este „planul Sistemului” pentru perioada de dupa alegeri.

„Vreti sa stiti ce doreste exact ‘Sistemul’ sa faca din Romania din 2017? Uitati-va la Digi 24 (postul oficial al Propagandei) si cititi scrierile ‘agentilor’ de incredere care au fost plantati in diverse zone si acum ‘reincorporati’ la Unitate!

Planul pe care il puteti citi mai jos este optiunea lor la care se lucreaza cu toate puterile! Sigur ca mai au un singur mic obstacol – alegerile parlamentare! Ramane de vazut daca in Decembrie va castiga poporul (reprezentat acum de PSD-ALDE) ca in 2012 USL sau va castiga ‘Sistemul’ (reprezentat si acum de PNL-PDL) ca in 2014!”, a scris Ponta pe Facebook.

Iata ce se afirma in articolul distribuit de Ponta, al carui autor este jurnalistul Florin Negrutiu:

„Un adevar care-i va tulbura profund pe multi pesedisti este ca, intre Dacian Ciolos si Victor Ponta, Liviu Dragnea l-ar prefera pe primul. Intre un adversar predictibil si un prieten instabil, dl. Dragnea e tentat sa aleaga maturitatea. Un prim semn a fost sa-i blocheze lui Victor Ponta revenirea in PSD, punand presedintia Camerei in stand-by. Al doilea semn a fost deschiderea ambasadelor cu Guvernul. Sigur, guvernul de uniune nu este o varianta tocmai fericita pentru Liviu Dragnea, dar oricum este mai putin proasta decat cea in care premier ar deveni un pesedist, altul decat Liviu Dragnea insusi. Atunci dl. Dragnea si-ar pierde din puterea absoluta pe care si-o exercita acum autoritar la partid.

In privinta prim-ministeriatului propriu, dl. Dragnea stie, in ciuda hei-rup-urilor unor ultrasi gen Codrin Stefanescu sau fantasti ca Gabriela Firea, ca o condamnare penala definitiva poate fi trecuta cu vederea in Kiseleff, in Ilfov sau la Teleorman, dar in niciun caz nu va fi acceptata la Washington, Paris sau Berlin. Liderii lumii vor evita sa dea mana cu un condamnat penal, iar dl. Dragnea a inteles, in momentul in care instanta a pronuntat sentinta de doi ani cu suspendare, ca planul sau de a prelua sefia Guvernului a cazut.

Prin urmare, deschiderea fata de Dacian Ciolos vine atat dintr-o indisponibilitate personala, cat si dintr-un calcul politic rece: in conditiile in care PSD nu va castiga categoric alegerile, astfel incat sa aiba o majoritate confortabila in Parlament, ii va fi greu sa-i impuna presedintelui Iohannis ceva. Cu un Guvern de coalitie, dl. Dragnea nu pierde in fata partidului si, mai mult, poate sa castige functii ministeriale. Iar pentru Romania, dl. Dragnea poate castiga o perioada de stabilitate, intr-un moment in care Europa tremura din toate incheieturile”, a scris Negrutiu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: