Populism feroce. Presedintele Serbiei: „Djokovici a fost torturat, chinuit si tratat ca un criminal in serie”

externe

Presedintele sarb Aleksandar Vucic a declarat pentru BBC ca Novak Djokovici a fost „torturat si chinuit” de guvernul australian si „tratat ca un criminal in serie”.

El a spus ca decizia luata astazi ar fi putut fi luata acum 10 zile si ca „nu are nicio indoiala” ca Djokovici ar fi fost tratat „total diferit” daca nu ar fi fost din Serbia.

„A venit in Australia cu o scutire medicala si apoi l-ai maltratat timp de 10 zile. De ce ai facut-o? Facand o vanatoare de vrajitoare impotriva lui? Acesta este un lucru pe care nimeni nu il poate intelege. Eu cred ca Novak nu este umilit. Oamenii care sunt umiliti sunt cei care au organizat aceasta vanatoare de vrajitoare”, a declarat presedintele Serbiei, citat de news.ro.

Apelul lui Novak Djokovici la decizia de anulare a vizei a fost respins, duminica dimineata, de catre tribunalul federal din Melbourne, astfel ca liderul ATP trebuie sa paraseasca Australia in urmatoarele ore.

Judecatorul James Allsop a anuntat ca apelul lui Djokovici a fost respins si jucatorul trebuie sa achite costurile aferente.

Decizia a fost luata in unanimitate de trei trei judecatori si nu poate fi contestata.

Astfel, s-a mentinut decizia ministrului Imigratiei, Alex Hawke, de anulare a vizei, ceea ce inseamna ca Djokovici va fi deportat si risca sa nu mai poata intra in Australia in urmatorii trei ani.

Audierile la tribunalul federal din Melbourne in dosarul vizei lui Novak Djokovici, au durat intre orele 00.30 si 05.30, cu o pauza de o ora.

Djokovici a sosit in Australia la 5 ianuarie si fortele de frontiera nu i-au permis intrarea in tara timp de mai bine de opt ore, timp in care jucatorul a fost retinut in aeroport.

La finalul audierii, ofiterii politiei de frontiera au decis sa-i anuleze lui Djokovici viza de intrare in tara, pentru ca nu este vaccinat si astfel nu respecta regulile sanitare locale pentru cetatenii care doresc sa calatoreasca in Australia.

Tenismenul a fost plasat in izolare la un centru de imigranti.

Novak Djokovici a facut apel la decizia autoritatilor si a primit castig de cauza, la 10 ianuarie, din partea unui tribunal local din Melbourne. El a fost eliberat din centrul pentru imigranti si a inceput sa se antreneze la Melbourne Park.

Ministrul australian al Imigratiei, Alex Hawke, a anulat, vineri, a doua oara viza de intrare in tara detinuta de liderul ATP, decizie de asemenea contestata de avocatii lui Djokovici.

Mai mult despre:

Comentarii: