news

Posibile cauze ale exploziei de la Petromidia: „Nu e o eroare umana cu siguranta. A fost o conducta care s-a fisurat, nu cunoastem detalii, a aparut flacara”

Directorul general al Rompetrol Rafinare, Felix Crudu, a prezentat vineri primele teorii despre posibilele cauze ale exploziei. „Nu e o eroare umana cu siguranta, o sa investigam si o sa vedem, un echipament care a cedat”, a spus Crudu.

„Din pacate, la instalatia de hidrofinare benzina, in jurul orei 12.30, aparut un incendiu. Flacara, suflul propagat a generat inca trei focare. Din nefericire, unul dintre colegii care opera in zona a fost prins de suflul acestei explozii. In timpul interventiilor s-au facut eforturi disperate de a-l gasi. Au intrat echipati cu echipament special de protectie impotriva focului. Intr-un final am reusit sa-l gasim, din pacate nu s-a mai putut face nimic”, a declarat Felix Crudu.

Conform acestuia, explozia s-a produs pe o platforma in care sunt diverse echipamente industriale si unde erau in acea perioada cinci persoane.

„La prima vedere, dar o sa investigam cu autoritatile si cu expertii, a fost o conducta care s-a fisurat, nu cunoastem detalii, a aparut flacara. Noi am actionat: se intervine cu planul de urgenta, se opresc toate instalatiile, se deschid toate aerisirile, se depresurizeaza, se deschid toate liniile de stingere incendii, sunt masuri specifice.

Nu e o eroare umana cu siguranta, o sa investigam si o sa vedem, un echipament care a cedat”, a mai spus Felix Crudu.

Un angajat al rafinariei Petromidia a decedat ca urmare a exploziei produse vineri, iar alte cinci persoane se afla in ingrijire la Spitalul Judetean Constanta, potrivit unui comunicat al Rompetrol.

„Prioritatea pentru noi, de la inceputul incidentului la rafinaria Petromidia, a fost siguranta angajatilor nostri. Tot personalul rafinariei Petromidia a fost evacuat si procesele tehnologice au fost oprite. Din pacate, ca urmare a accidentului, 5 dintre colegii nostri se afla in ingrijiri medicale la Spitalul Judetean Constanta. Ne pare rau sa informam ca o persoana a fost identificata ca decedata. Suntem alaturi de familiile victimelor in acest moment tragic”, spun reprezentantii companiei.

In acest moment, incendiul a fost stins, potrivit reprezentantilor companiei.

In cursul zilei de vineri, pe platforma Petromidia a avut loc un incident in cadrul instalatiei de hidrofinare petrol motorina (HPM).

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Decizie stupefianta a Tribunalului Vaslui: mai multe inregistrari DNA din dosarul lui Buzatu au fost anulate. Chiar si inregistrarile cu denuntatorul Farmazon

Tribunalul Vaslui a decis, luni, ca mai multe inregistrari cu discutiile dintre baronul PSD Dumitru…

10 ore ago

Paris: Gerard Depardieu a fost interogat la sediul politiei pentru acuzatii de agresiune sexuala

Gerard Depardieu a fost retinut, luni, pentru interogatoriu, de politia franceza, cu privire la noi…

11 ore ago

Crucea Rosie decide sa nu suspende filiala rusa, in ciuda presupuselor legaturi cu masina de razboi de la Kremlin

Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (IFRC) a decis sa nu…

11 ore ago

Experiment esuat in Columbia Britanica: dezincriminarea posesiei de droguri oprita, deoarece produce „frustrare” si „dezordine”

Columbia Britanica a oprit, brusc, dezincriminarea detinerii anumitor droguri ilicite, invocand frustrarea si „dezordinea” crescanda…

11 ore ago