Pozitia Ungariei la Adunarea Generala a ONU: Razboiul din Ucraina trebuie sa se termine cat mai curand posibil

externe

Razboiul a adus Ucrainei si intregii Europe suferinte de nedescris, iar conflictul armat trebuie sa se incheie cat mai curand posibil, aceasta va fi pozitia guvernului ungar la Adunarea Generala a ONU, a declarat, miercuri noaptea, Peter Szijjarto, ministrul Afacerilor Externe si al Comertului Exterior, inainte de a pleca la New York, potrivit hirado.hu.

Reuniunea extraordinara a Adunarii Generale a ONU fost convocata de organismul mondial, deoarece, vineri, se implineste un an de la izbucnirea razboiului din Ucraina.

Un razboi pe care, in urma cu un an, nu ni l-am imaginat ca va fi atat de lung si atat de brutal. Un razboi care a adus Ucrainei si Europei suferinte de nedescris”, a afirmat seful diplomatiei ungare.

„Este un razboi pentru care Ungaria si cetatenii Ungariei au platit deja un pret extrem de mare. Si aici nu ma refer doar la faptul ca inflatia, preturile la energie si la alimente au crescut pana-n cer, ci si la faptul ca multi maghiari au murit alaturi de ucraineni”, a adaugat politicianul.

„Nu vrem ca si mai multi oameni sa cada victime acestui razboi, nu vrem ca si mai multi oameni sa moara, vrem insa ca acest razboi sa se incheie imediat, dorim sa vedem cat mai curand posibil incetarea focului, dorim cat mai curand posibil sa fie negocieri de pace, pentru ca aceasta este singura cale de a salva vieti omenesti.

Acesta este un razboi in care nu exista invingatori, ci doar invinsi, iar pentru a iesi din acest razboi cu cat mai putine victime, acest razboi trebuie sa se incheie cat mai curand posibil. Aceasta este pozitia pe care o voi reprezenta maine si astazi la New York”, a subliniat Peter Szijjarto.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: