Praf i-a facut Nasui pe PSD-isti la motiune: „Sunteti loviti unde doare mai tare, la bani. Am inchis niste robineti de bani care mergea catre niste mafii politice”

politica

Ministrul Economiei, Claudiu Nasui, i-a pus la punct la parlamentarii PSD, in Senat, in timpul motiunii simple prin care PSD ii cere sa demisioneze. „Nu am destabilizat nicio economie, ci economia de gasca cu care erati obisnuiti”, a spus Nasui, taios.

„Am inchis niste robineti de bani care mergea catre niste mafii politice. Ati depus aceasta motiune pentru ca am deranjat interesele voastre financiare. Sunteti loviti unde doare mai tare, la bani. Inventati cifre din burta, ca sa para ca are motiunea o baza. Nu am destabilizat nicio economie, ci economia de gasca cu care erati obisnuiti.

Aveti impresia ca puteti sa ma intimidati sau sa ma santajati, dar nu veti reusi. Aveti impresia ca mi-e frica de abonatii la diverse scheme pe care le-ati pus pe picioare si carora le-am inchis robinetul.

Chiar credeati ca daca faceti p motiune o sa ma opresc si o sa incep sa finantez iar clientela voastra si o sa incep sa dau bani la grupuri de interese daca imi dati telefoane? Absolut deloc. Ma incurajati sa continui mai puternic si asta voi face”, a declarat Nasui in plenul Senatului.

Citeste si: PSD-istii si-au inghitit inapoi motiunea. Nasui a venit cu dovezi, o deputata PSD a incasat bani publici de la Ministerul Economiei prin doua firme

Senatul dezbate marti, de la ora 16,00, si se va exprima prin vot secret cu bile pe motiunea simpla intitulata „O Romanie in agonie, cu Nasui la Economie”, a anuntat presedintele Camerei superioare a Parlamentului, Anca Dragu.

Prin acest demers, cei 41 de semnatari, senatori PSD, solicita demiterea „imediata” a ministrului Economiei, Claudiu Nasui.

„Nu avem emotii privind votul la aceasta motiune simpla impotriva ministrului Economiei. (…) Avem o ora si jumatate de dezbateri, urmata de vot secret cu bile. Cu prezenta fizica. Cu siguranta vom avea cvorum, pentru ca stiam de procedura. Coalitia va fi in sala. (…) Din pacate, in aceasta motiune simpla este un punct care face referire la familia ministrului si mi se pare ca este inacceptabil sa ducem politica in zona de ‘radio sant’. Noi suntem multumiti de activitatea ministrului Nasui si cred ca astazi, in plen, dumnealui are ocazia sa argumenteze pozitia sa si a ministerului pe subiectele ridicate de PSD. Nu se pune problema ca USR si Coalitia sa nu il sustina pe ministrul Nasui, cu atat mai mult, daca va uitati, argumentele aduse in motiune nu sunt legate de realitate. Sunt niste declaratii superficiale”, a afirmat Dragu, marti, dupa sedinta Biroului Permanent al Senatului.

Semnatarii motiunii sustin ca planurile ministrului Economiei vizeaza „blocarea programelor de stimulare si sustinere a economiei si firmelor romanesti”, „anuleaza actiunile de sustinere a exporturilor romanesti” si „vanzarea celor mai profitabile companii ale statului roman”.

„Daca o putere straina ostila si-ar fi propus sa destabilizeze economia nationala si productia romaneasca, cea mai rapida cale de a realiza acest obiectiv ar fi fost sa il puna pe Claudiu Nasui ministru al Economiei. Niciun fel de forte oculte externe si nici cele mai perfide planuri de subminare a unei economii nationale nu ar fi reusit, intr-un an de zile, dezastrul produs de Claudiu Nasui in fruntea Ministerului Economiei, in doar 70 de zile”, se arata in motiunea simpla depusa la Senat, saptamana trecuta.

Initiatorii motiunii mai sustin ca „cei care profita de pe urma prezentei lui Claudiu Nasui la Ministerul Economiei sunt doar securistii din spatele sau si firmele controlate de familia Nasui”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: