Pregatesc primarii PSD tulburari in noaptea de Inviere? Reactie violenta a PSD, Vela este amenintat cu dosar penal

politica

PSD neaga vehement informatiile prezentate de Marcel Vela, conform carora primarii PSD ii vor incita pe credinciosi sa ia cu asalt bisericile, in noaptea de Inviere, pentru a crea tulburari cu fortele de ordine. „Ii atragem atentia domnului ministru Vela ca raspandirea de informatii false constituie infractiune”, sustine PSD.

„Ministrul Vela incearca sa-si acopere incoerenta masurilor adoptate prin ordonantele militare aruncand, din nou, vina pe PSD.

Este rusinos sa vii sa invoci ZVONURI pentru a fundamenta o decizie luata la nivel oficial. Ministrul Vela decredibilizeaza total Ministerul pe care il reprezinta, aruncand barfe in spatiul public.

Din pacate, aceasta situatie nu este singulara pentru reprezentantii PNL, care au procedat identic atunci cand au interzis exporturile de produse agricole. Intai au luat decizia, apoi au revenit asupra ei, scuzandu-se lamentabil ca nu au avut date. La fel au actionat si in cazul bugetarilor, cand au jucat alba-neagra cu trimiterea acestora in somaj tehnic.

Ii atragem atentia domnului ministru Vela ca raspandirea de informatii false constituie infractiune. De aceea, il somam public sa aduca dovezi pentru cele afirmate, altfel credibilitatea sa, care oricum lasa de dorit, va fi egala cu ZERO”, anunta PSD intr-un comunicat de presa.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anuntat miercuri ca protocolul MAI-BOR este necesar intrucat primarii PSD urmau sa ii incite pe credinciosi sa nu respecte restrictiile si sa mearga cu forta la biserici, incercand sa provoace astfel o interventie in forta a jandarmilor si politistilor. „Ca la 10 august”, a aratat Vela.

„Sambata, cetateni din anumite partide vor sa creeze diversiuni, sa incite cetatenii sa asalteze bisericile. Urma sa se creeze diversiuni gen 10 august. Credinciosi care ascultau de primarul pesedist, care sa spun clar… Multi eroi politici incearca sa se foloseasca de acest eveniment pentru a castiga puncte electorale.

Unii incitau credinciosii sa asalteze bisericile. Se folosesc de acest eveniment sacru pentru a-si crea imagine si puncte. Pentru a evita aceste ganduri ale unor politicieni care sfatuiau credinciosii sa asalteze bisericile, atunci am convenit cu BOR sa gasim o cale de mijloc, astfel incat sa se implineasca toate nevoile: oamenii sa primeasca lumina, slujba sa se faca de preot si oamenii sa o urmareasca la televizor”, a declarat Vela la Digi24.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: