news

Premierul Orban anunta „o mare victorie” a Guvernului: „Doua agentii de rating, extrem de importante, Fitch si Moody’s, au anuntat mentinerea ratingului de tara al Romaniei”

Presedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat, luni, ca mentinerea ratingului de tara al Romaniei de catre agentiile Fitch si Moody’s reprezinta „o mare victorie” a Guvernului pe care il conduce.

„Vreau sa punctez faptul ca doua agentii de rating, extrem de importante, Fitch si Moody’s, au anuntat mentinerea ratingului de tara al Romaniei. Este o mare victorie a Guvernului pe care il conduc. Aceasta mentinere a ratingului garanteaza faptul ca Romania este pe un drum bun, iar in punctele de vedere prezentate public de agentiile de rating se arata foarte clar ca mentinerea ratingului de tara are la baza politicile Guvernului, responsabilitatea in alcatuirea si executia bugetului, politicile de dezvoltare economica.

Faptul ca cele doua agentii au mentinut ratingul de tara al Romaniei asigura mentinerea unei perceptii corecte asupra Romaniei la nivelul sistemului financiar-bancar, la nivelul investitorilor. De asemenea, garanteaza capacitatea Romaniei de a se imprumuta la dobanzi mici, garanteaza pentru fiecare companie din Romania un acces mai favorabil la tot ceea ce inseamna procesul de creditare si mentine Romania ca o tara de destinatie pentru investitii, in care investitorii pot sa investeasca cu incredere”, a afirmat Orban, la sediul PNL, citat de Agerpres.

El a adaugat ca nu exista discutii cu Fondul Monetar International privind un eventual acord.

„Nu exista acest bau-bau. (…) Eu m-am referit foarte clar la evaluarea FMI care a imbunatatit perspectivele pentru economia romaneasca si intrebat fiind ‘Intentionati sa aveti un acord cu FMI?’ am spus ca nu exista deocamdata nicio discutie cu FMI privitor la acest acord. Doar la urmatoarea intrebare am raspuns ca nu exista numai acordul care este cunoscut, un acord care iti impune anumite restrictii, exista si un tip de acord cu FMI in care, pana in limita a 2 miliarde, ei iti ofera un credit fara conditii pentru a finanta deficitul bugetar, dar deocamdata nu avem nevoie nici macar de un astfel de acord”, a sustinut prim-ministrul.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

4 ore ago

Starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico: „pronostic pozitiv”, spune ministrul slovac al Sanatatii

Pronosticul privind starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico dupa tentativa de asasinat „este…

4 ore ago

Robotii si inteligenta artificiala, folosite pentru a ajuta femeile sa ramana insarcinate. Este acesta viitorul fertilizarii in vitro?

In mod normal, fertilizarea in vitro (sau FIV) este o „afacere” realizata manual. Medicul realizeaza…

4 ore ago

Armata israeliana a recuperat cadavrele a trei ostatici din Fasia Gaza. IDF considera ca mai sunt inca 132 retinuti de Hamas

Armata israeliana (IDF) a anuntat ca a recuperat trupurile a trei ostatici din Fasia Gaza.…

4 ore ago