Premierul Orban, reactie dura in cazul inregistrarii cu Nicusor Dan: „PSD este disperat, toti mafiotii si interlopii care au trait bine sub guvernarea locala PSD incearca disperati sa il discrediteze”

politica

Premierul Ludovic Orban i-a luat apararea, marti, lui Nicusor Dan care este supus unui linsaj mediatic din partea organelor de propaganda ale PSD in cazul inregistrarii facuta publica de Dana Budeanu, prietena Gabrielei Firea.

„Nu mi s-a parut o negociere, e urat sa il inregistrezi pe cimeva cand vorbesti cu el. PSD este disperat, toti mafiotii si interlopii care au trait bine sub guvernarea locala PSD incearca disperati sa il discrediteze.

In cazul respectiv este un abuz , Asocitia Salvati Bucurestiul a venit in sprijinul cetateanului care era pus in pericolul de a-i fi demolata cladirea. Iar in instanta a fost anulata decizia de demolare. Ce negociere e acolo?

Nu cred ca mafiotii si interlopii trebuie sa faca legea. Aceasta inregistrare nu pune nicio umbra de indoiala asupra lui Nicuoso Dan, este un om cunoscut, un om corect, un om cinstit, care s-a batut pentru interesele bucurestenilor, s-a luptat pentru respectarea legislatiei.

Acesta inregistrare nu este altceva decat o masura disperata din partea mafiotilor si interlopilor de la PSD. A aparat intersele unui om care era amenintat ca i se darama cladirea”, a declarat Orban.

Presedintele PSD Marcel Ciolacu a solicitat, luni seara, ca DNA sa intervina in cazul inregistrarii cu Nicusor Dan care a fost lansata in spatiul public de Gabriela Firea prin intermediul Danei Budeanu.

„Omul e purtator de vorbe pentru interlopi. E evidenta incercarea de influentare a unui angajat al primarei si traficul de influenta. Se impune o autosesizare a DNA. Sunt suspiciuni rezonabile suficiente. E un trafic de influenta, l-am rugat pe primarul Baluta si mi-a trimis toate documentele. Organele abilitate ar fi trebuit… o sa gasim persoana indreptatita care sa faca aceasta plangere penala”, a spus Marcel Ciolacu.

„Isi doreste sa fie primar general al Capitalei si face intervenii pentru constructii ilegale”, a adaugat Ciolacu.

Nicusor Dan a acuzat-o pe Gabriela Firea ca se afla in spatele difuzarii inregistrarii.

”Am vorbit despre Afacerea Parcul Verdi (caz de coruptie de 50 de milioane de euro al administratiei Firea-PSD), despre Afacerea Tramvaiele (caz de coruptie de 180 de milioane de euro al aceleiasi administratii) si voi continua sa vorbesc despre coruptie, nepotism si batjocura de la Primaria Capitalei.

Mafia din PSD si urmasii lui Dragnea folosesc aceleasi mijloace murdare cu care ne-au obisnuit pentru a incerca sa opreasca indepartarea de la butoane a lor si a administratiei corupte, condusa de Gabriela Firea.

Inregistrarea pesedista, in care consilierul primarului sectorului 4 incearca sa forteze, evident fara succes, vreo declaratie compromitatoare din partea mea, nu arata nimic altceva decat ca am realizat toate demersurile legale pentru a opri o actiune abuziva a administratiei locale.

In primavara, informasem, in scris, Avocatul Poporului si Primaria Sectorului 4 despre demolarea ilegala pe care se pregatea s-o comita. La momentul inregistrarii, acum cateva luni, partea vatamata incerca sa ajunga la o solutie amiabila.

Ca parte in proces, prin Asociatia Salvati Bucurestiul, le-am cerut celor doua parti sa se intalneasca, impreuna cu avocatii lor, pentru a discuta. Pana la urma, procesul a continuat si justitia ne-a dat castig de cauza, fapt care arata ca actiunea noastra a fost una legitima.

Asociatia Salvati Bucurestiul accepta cazuri in care exista premise serioase in privinta savarsirii unor abuzuri din partea autoritatilor. Pana acum, ASB are 175 de procese castigate in instanta in chestiuni de mediu, urbanism, constructii si patrimoniu.

Ii informez pe primarul licitatiilor trucate si pe primarul interlopilor ca, indiferent cate manipulari incearca sa instrumenteze, nu vor reusi sa acopere abuzul si coruptia pe care le patroneaza. O astept la dezbatere pe candidata PSD la Primaria Capitalei, sa discutam inclusiv despre cazul din sectorul 4. Curaj, Gabriela Firea!”, a scris Nicusor Dan pe Facebook.

Mai mult despre: ,

Comentarii: