„Presa a picat in capcana”, totul este o inscenare. Jurnalistul Liviu Avram dezvaluie jocul „actorilor” din PSD: „Acolo sunt niste consilieri israelieni incredibil de cinici”

analize

Jurnalistul Liviu Avram considera ca scandalul din PSD din aceste zile este doar o inscenare menita sa acopere adevaratele probleme ale partidului si sa il gireze pe Liviu Dragnea ca „democrat”.

Avram se asteapta ca dupa ce congresul PSD se va incheia, toti cei care s-au razboit in presa cu Dragnea in aceasta perioada sa se impace brus cu seful PSD.

„Maine, dupa ce panarama de Congres PSD se va fi terminat, eu vad asa: Liviu Dragnea se va pupa in Piata Endependenti cu toti asa-zisii disidenti din Partid: Codrin Stefanescu, Nicu Banicioiu, Ecaterina Andronescu, Adrian Tutuianu, Marian Oprisan, Mihai Tudose, Liviu Plesoianu si cati or mai fi.

Astia n-au fost disidenti. Au fost niste actori care si-au jucat bine rolul. Dovada este ca niciunul dintre ei, in disidenta lor, nu a pus in discutie lucrurile cu adevarat grave pe care le-au generat politicile promovate de Liviu Dragnea: catastrofa fiscala, sarlatania salariala, izolarea Romaniei fata de UE, izolarea partidului fata de socialistii europeni, agenda pro-infractori, catastrofala prabusire a partidului in ultimele doua sondaje de opinie.

Niciunul nu a clamat revenirea partidului in limitele valorilor europene, toti s-au axat pe chestiuni strict organizatorice: admisibilitatea candidaturilor, norma de reprezentare, egalitatea de gen, numarul de observatori. Adica fleacuri interne, irelevante – carora Liviu Dragnea le-a dat partial satisfactie, ca sa-si autoconfirme conduita cu totul si cu totul democratica.

Partidul avea nevoie de aceasta simulare de disidenta, ca sa dovedeasca tuturor ca e „un organism viu”, nu un monolit de tip PCR. Si daca ne uitam la disidenti, ii regasim pe toti cei care s-au pretat sa faca lucrurile cele mai murdare ale partidului, oameni care tin prea putin la propria lor onorabilitate.

Din pacate, atunci cand nu a fost parte a planului, presa a picat in capcana si a alocat ample spatii acestor fleacuri interne si acestor „disidenti”. Nimeni nu acordat atentie documentelor care vor fi adoptate la Congres. Or mie mi se pare ca acolo este cheia organizarii acestui Congres. Cata vreme „disidentul” Adrian Tutuianu este cel care anunta o rezolutie privitoare la Justitie, imi este destul de clar ca, in realitate, partidul este mai monolit ca oricand si singura sa grija a fost sa evite aceasta perceptie, prin instrumentarea unor disidente. Ceea ce a si reusit.

Suntem, una peste alta, o natie destul de naiva si uitam mereu ca acolo, in Kiseleff, sunt niste consilieri israelieni incredibil de cinici.

Precizare pentru idioti: Problema mea nu e ca sunt israelieni, ci ca sunt cinici”, a scris Liviu Avram pe Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: