politica

Pressbub: Desfiintam organizatia de femei, daca nu stati in banca voastra. Deputata UDMR, despre raportarea colegilor la politiciene

Politicienii din UDMR nu sunt dornici sa promoveze cat mai multe femei pe listele electorale, iar mentalitatea se schimba foarte greu, a explicat deputata Rozalia Biro, in cadrul conferintei „Rolul femeilor in dezvoltarea Romaniei”, organizata de Organizatia Femeilor de Afaceri din cadrul UGIR.

„Sunt in politica din anul 2000. Intre 1990 si 2000, am construit firme private. Apoi, 12 ani am fost viceprimar la Oradea, iar din 2012 sunt in Parlament. Din 2016, sunt presedinte al Comisiei de Politica externa din Camera Deputatilor.

Conduc de 10 ani organizatia de femei a UDMR si de doi ani sunt presedinte al Organizatiei de femei a Partidului Popular European. Coordonez activitatea a 53 de organizatii de femei nationale, din familia PPE”, si-a prezentat, pe scurt, Rozalia Biro activitatea sa in politica.

Desi este de peste doua decenii in politica si a reusit sa obtina si functii de decizie, deputata UDMR arata ca toate acestea au fost mai degraba o reusita personala si nu o deschidere reala a barbatilor fata de femeile din politica.

„Pana ce nu schimbam mentalitatea, o sa ne lovim de multe obstacole. In politica, noi femeile suntem legate de maini si de picioare. Cand esti acolo si colegii tai barbati spun «daca nu stati in banca voastra, desfiintam organizatia de femei», stii ca au puterea sa o faca, pentru ca e vot democratic, stam la masa o femeie si 10 barbati.

Nu glumesc, este tristul adevarul. De aceea, vad rolul deosebit de important al organizatiilor de femei in politica, pentru ca vor arata ce pot sa faca femeile.

Va spun din exemplul nostru de partid: organizatia noastra de femei a fost infiintata abia in 2013, pentru ca pana atunci nu era in statulul UDMR, nu era o asemenea posibilitate. Am facut jumatate de an lobby ca sa se schimbe statului partidului”, a a explicat Rozalia Biro.

Citeste mai mult pe presshub.ro.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: rozalia biro

Recent Posts

Romania si alte 7 state UE cer restrictionarea circulatiei diplomatilor rusi. Sa nu mai aiba voie sa circule liber prin tot spatiul Schengen

Opt ministri de externe din tarile Uniunii Europene au cerut UE sa interzica diplomatilor rusi…

2 ore ago

Rares Bogdan sustine ca s-au infiltrat francezi in Damaroaia care au tinut sa voteze: „Mi-e greu sa inteleg de ce continua acest circ in Sectorul 1”

Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan a declarat, joi, ca reprezentantii USR in sectiile de votare din…

27 de minute ago

Voturile din doua sectii electorale din Brasov fi renumarate, la solicitarea primarului Allen Coliban, existand suspiciunea de frauda

Biroul Electoral de Circumscriptie Municipala Brasov a analizat solicitarea primarului Allen Coliban de renumarare a…

6 ore ago

Rares Bogdan anunta deja infrangerea PSD-ului la prezidentiale: „Inclusiv la Bucuresti s-a vazut ca lumea doreste dreapta”

Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan a anuntat ca reprezentantii liberali se vor intalni, vineri, la Poiana…

2 ore ago

Dominic Fritz, alaturi de Clotilde Armand la Bucuresti: „Miza acestor zile este viitorul democratiei romanesti”

Primarul Timisoarei, Dominic Fritz, a sosit joi la Bucuresti, unde a participat la o conferinta…

2 ore ago

Ucraina reuseste in sfarsit sa loveasca puternic Rusia cu „armele sale minune”, iar acest lucru schimba cursul razboiului – expert militar

Faptul ca Ucraina este lasata sa atace direct tinte militare rusesti cu "armele-minune" incepe sa…

3 ore ago