news

Presshub: Documentul secret al Kremlinului: prima dovada a razboiului hibrid planificat de Moscova?

Documentul secret al Kremlinului, dezvaluit de cotidianul american The Washington Post, indica faptul ca Rusia urmareste sa profite de razboiul din Ucraina si de slabiciunile din „statele neprietenoase”, pentru a crea o noua ordine globala in care SUA sa nu mai joace un rol principal.

Documentul este un addendum clasificat la un document public intitulat „Conceptul de politica externa al Federatiei Ruse” si a fost obtinut prin intermediul unui serviciu de informatii european.

Partea secreta a documentului solicita o „campanie de informare ofensiva” care acopera mai multe sfere, inclusiv „militar-politic, economic si comercial si psihologic-informational” impotriva a ceea ce Kremlinul percepe drept o „coalitie de tari neprietenoase” condusa de SUA.

Documentul secret al Kremlinului vorbeste despre crearea unui mecanism pentru gasirea punctelor vulnerabile ale politicilor lor externe si interne, cu scopul de a dezvolta masuri practice pentru a slabi oponentii Rusiei.

Anexa noteaza ca SUA conduce o coalitie de „tari neprietenoase” care vizeaza slabirea Rusiei, deoarece Moscova este o „amenintare pentru hegemonia globala occidentala”.
Se spune ca rezultatul razboiului Rusiei din Ucraina „va determina in mare masura contururile viitoarei ordini mondiale”.

Jurnalistii WP noteaza ca documentul, datat 11 aprilie 2023, este prima confirmare oficiala a ceea ce multi din elita rusa numesc un razboi hibrid impotriva Occidentului.

In ciuda anilor de tensiune crescanda de la Kremlin catre Occident – inclusiv amenintarile nucleare – documentul mai spune ca Rusia „nu se considera un dusman al Occidentului… si nu are intentii rele fata de acesta”.

Citeste mai mult pe presshub.ro.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

3 ore ago

Macron revine si subliniaza: „Nu exclud trimiterea de trupe occidentale in Ucraina. Ce securitate va mai exista pentru Romania, Moldova, Polonia daca Rusia va castiga in Ucraina?”

Presedintele francez Emmanuel Macron a reiterat posibilitatea trimiterii de trupe occidentale pe teren in Ucraina,…

53 de minute ago

Un nou atac devastator cu ATACMS lansat de Ucraina. Peste 100 de soldati rusi ar fi fost ucisi chiar pe poligonul de antrenament

Peste 100 de soldati rusi ar fi fost ucisi dupa ce un teren de antrenament…

O oră ago

Franta depaseste (din nou) Marea Britanie in cursa investitiilor straine, pe fondul incetinirii cresterii economice in Europa

Franta a ramas cea mai atractiva destinatie din Europa pentru investitiile straine directe in 2023,…

O oră ago

UE anunta un pachet de ajutor de 1 miliard de euro pentru Liban, in incercarea de a reduce fluxul de refugiati sirieni

Uniunea Europeana va oferi Libanului un ajutor financiar de 1 miliard de euro pe o…

O oră ago