pagina verde

Presshub: Investitiile in parcuri fotovoltaice aduc venituri cel putin 20 de ani

Investitiile in parcuri fotovoltaice sunt un subiect tot mai dezbatut, mai ales in mediul online. Firmele care detin astfel de parcuri promit venituri considerabile pentru cei care investesc, si fara prea mari batai de cap.

Parcurile fotovoltaice sunt, pe langa un subiect la moda, si unul dezbatut si luat in considerare ca oportunitate de investitie.

Firmele care construiesc astfel de parcuri cauta permanent investitori si promit randamente cu mult mai mari decat daca banii ar fi tinuti la banca sau ar fi investiti, spre exemplu, in imobiliare.

Daca bancile ofera dobanzi de pana in sapte procente pe an pentru depozitele de minimum 12 luni, iar un apartament dat spre inchiriere produce un venit impozitabil de aproximativ 5 la suta din valoarea lui de achizitie pe an, firmele care se ocupa cu constructia de parcuri fotovoltaice si producerea de energie electrica din energie solara promit un randament intre 10 si 40 de suta pe an, cu contracte de 20 de ani.

Astfel, in urma unui calcul simplu, pentru 10.000 de euro investiti, o banca da o dobanda de 600, maximum 700 de euro, in timp ce in urma investitiei in parcuri fotovoltaice, investitorul castiga undeva la 1.500 – 2.000 de euro pe an.

Avand in vedere ca investitia intr-un parc fotovoltaic poate incepe de la cateva sute de mii de euro si merge pana la cateva milioane de euro, in functie de dimensiunea acestuia si de materialele folosite, multe companii care cauta investitori pentru dezvoltarea de noi parcuri fotovoltaice trimit, deja, pe mailurile firmelor sau persoanelor fizice oferte pentru a coopta noi parteneri.

Atentie, insa, ca in orice domeniu, exista si „firme fantoma”, care iau banii si se fac nevazute.
Astfel, inainte de a semna orice contract si, mai ales, de a vira banii, trebuie sa verificati foarte amanuntit compania – ce istoric are in domeniu, ce alte parcuri a mai realizat, daca detine autorizatiile pentru realizarea parcului, daca este proprietarul terenului pe care urmeaza sa fie amplasat parcul fotovoltaic.

De asemenea, un viitor investitor in parcuri fotovoltaice trebuie sa stie si ce materiale urmeaza sa fie folosite in parcul in care doreste sa investeasca, astfel isi asigura venitul pe un termen cat mai lung (panourile fotovoltaice pot avea o viata si de 25 de ani, dar trebuie sa fie de calitate).

Un alt aspect este mentenanta. Compania dezvoltatoare trebuie sa asigure mentenanta completa pentru ca investitia sa fie una sigura si profitabila. Nu in ultimul rand, un lucru de tinut seama este asigurarea parcului pentru orice situatie – furt, distrugeri, incendii, fenomene meteorologice, etc.

Citeste mai mult pe presshub.ro.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

„Cancel culture“ – editia 1947-1948. Cum a fost distrusa Academia Romana si au fost „anulati“ Tudor Arghezi, Traian Vuia, Lucian Blaga si Radulescu-Motru

In numarul din 5 ianuarie 1947, ziarul „Scanteia“ incepea o brusca si furibunda campanie impotriva…

2 ore ago

Daniel Ghita recunoaste ca Pandele l-a bagat in Parlament: „Unicul om care a crezut in mine”. Ghita, sustinator al Rusiei in razboiul cu Ucraina

Deputatul PSD Daniel Ghita a recunoscut, duminica, intr-o postare pe Facebook ca Florentin Pandele, sotul…

2 ore ago

Inca doi jurnalisti rusi au fost arestati. Ei sunt acuzati de „extremism” fiind apropiati de Alexei Navalnii

Konstantin Gabov si Serghei Karelin risca cel putin doi ani de inchisoare pentru acuzatii de…

2 ore ago

Chiar si Piedone s-a suparat pe Pieleanu: „Sunt disperati, vor sa ma convinga ca doar Firea poate sa-l bata pe Nicusor Dan”

Reactie dura a lui Cristian Popescu Piedone dupa ce Avangarde, institut patronat de Marius Pieleanu,…

O oră ago