externe

Presshub: Masura radicala: Marea Britanie deporteaza imigrantii ilegali in Rwanda

Marea Britanie deporteaza imigrantii, indiferent de originea aceastora, in Rwanda. Guvernul Marii Britanii a difuzat un clip video in care politia britanica face controale in locuinte si aresteaza migrantii, pentru a-i trimite in tara africana.

Video-ul a fost dur criticat de unii membri ai Parlamentului Britanic, printre care si Alison Thewliss, reprezentanta a Partidului National Scotian, care a catalogat materialul drept „o absurditate fascista (…) care imi intoarce stomacul pe dos.”

La o zi distanta dupa publicarea clipului, zeci de protestatari s-au strans in apropierea centrelor de imigrare ale Ministerului de Interne, pentru a impiedica deportarea migrantilor ilegali in Rwanda.

Protest fata de faptul ca Marea Britanie deporteaza imigrantii ilegali in Rwanda
In sudul Londrei, protestatarii s-au baricadat in fata unui autobuz care ar fi urmat sa duca migrantii catre Bibby Stockholm, o barja din portul Portland.

James Cleverly, ministrul britanic de Interne, a avut public o reactie dura la adresa protestatarilor, declarand ca: „Este total inacceptabil faptul ca ofiterii de politie au fost atacati de protestatari violenti care au incercat sa perturbe echipele de imigrare.

Acestia beneficiaza de sprijinul meu deplin in luarea celor mai ferme masuri posibile”, dand astfel de inteles ca protestatarii risca sa fie arestati.

Masurile de arestare si mutarea migrantilor ilegali din Marea Britanie in Rwanda reprezinta implementarea Legii Rwanda, adoptata pe 23 aprilie de catre Parlamentul britanic, la propunerea partidului conservator, in frunte cu actualul prim-ministru, Rishi Sunak.

Ideea de a trimite migrantii ilegali in Rwanda a fost lansata inca de acum doi ani de catre fostul prim-ministru, Boris Johnson.

In cei doi ani trecuti pana la votarea legii, guvernul britanic ar fi propus acorduri de primire a migrantilor ilegali din Marea Britanie mai multor state, printre care Ghana, Botswana.

Rwanda a fost singurul stat dispus sa colaboreze cu britanicii.

Citeste mai mult pe presshub.ro.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

„Escroc”, „ratat”. Trump si Biden isi duc campaniile prezidentiale la limita de jos a limbajului

Donald Trump l-a calificat din nou pe Joe Biden drept un „escroc", sambata, in Texas,…

15 minute ago

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

18 ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

18 ore ago

Imagini demne de un film de actiune: magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a…

18 ore ago

Iraniana Narges Mohammadi, laureata a premiului Nobel, supusa unui nou proces pentru „propaganda impotriva Republicii Islamice”

Activista Narges Mohammadi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 2023, aflata in inchisoare, a…

9 ore ago

Sibiu: Un tanar de 24 de ani arestat pentru ca si-ar fi ucis iubita

Un tanar in varsta de 24 de ani din Sibiu a fost arestat, sambata, sub…

18 ore ago