Prietenul cel mai bun al lui Vlad Pascu a spart azi-noapte farmacia Spitalului Floreasca: „S-a semnat Tudor pe cosul de gunoi”

news

Tudor Duma

Tudor Duma, zis Maru, prieten apropiat al lui Vlad Pascu si furnizorul de droguri al acestuia, a spart miercuri noapte farmacia Spitalului Floreasca, au declarat surse judiciare pentru aktual24.ro. Locuinta lui Duma a fost perchezitionata joi, mascatii gasind acolo un intreg arsenal.

Conform surselor, Duma era beat si drogat. El a spart depozitul farmaceutic intre orele 4.27 si 5.07 si a scris mai multe mesaje pe cutiile cu medicamente. La plecare, a sustras doua pungi cu ser fiziologic.

Sursele au mentionat ca, la plecare, Duma s-a semnat Tudor pe cosul de gunoi. El s-a fimat azi-noapte prin spital si a postat apoi pe Instagram.

„Bai, sunt rupt in gura de xanaxat si beat. M-am strecurat in spitalul Floreasca (…) Ce medicamente fur si eu de aici? (…) Sunt aici ca la mine acasa. Fur tot ce vreau.

(…) Am intrat prin efractie in Spitalul Floreasca. E gol, nu stie nimeni ca sunt aici. Ma duc sa fur niste droguri. Astia au toate drogurile incuiate pe undeva. Trebuie sa gasesc un loc unde exista droguri la spitalul Floreasca. Sunt in Spitalul Floreasca. Vreau sa gasesc si eu niste boxuri de ET-uri din alea. Wow oxicomanii!”, spune Duma.

Comunicatul oficial al Politiei

„In aceasta dimineata, Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti – Sectia 1 Politie a fost sesizata, prin SNUAU 112, de catre reprezentanti ai unei unitati medicale din Sectorul 1, cu privire la savarsirea unei infractiuni de distrugere.

La fata locului, s-au deplasat politisti din cadrul Biroului de Ordine Publica, care au relationat cu apelantul, acesta sesizand faptul ca, in cursul noptii, un barbat ar fi patruns in incinta institutiei, in zona administrativa ( depozitul farmaceutic) unde s-a semnat cu un marker pe fisete, usi, precum si pe alte bunuri din incinta.

Ulterior, la plecare, ar fi sustras doua pungi cu ser fiziologic, dintr-o cutie aflata pe hol.

In prezent, se efectueaza cercetarea locului faptei de catre politisti, in vederea stabilirii situatiei de fapt si dispunerii masurilor legale”.

Context

Printre cei perchezitionati, joi dimineata, de mascati in cadrul „Operatiunii Hidra” se afla si furnizorul de droguri al lui Vlad Pascu, Duma Tudor, zis Maru, in varsta de 19 ani.

Surse judiciare au precizat pentru aktual24.ro ca Tudor Duma face parte dintr-o familie instarita, tatal sau fiind bun prieten cu Mihai Pascu, tatal lui Vlad Pascu.

Iata ce au gasit politisttii in locuinta lui Maru:

De altfel, Tudor Duma s-a afisat cu aceste arme si pe retelele de socializare:

Politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti – Serviciul Antidrog, impreuna cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrala, efectueaza joi 11 perchezitii domiciliare, in municipiul Bucuresti, in doua cauze penale, pentru investigarea unor infractiuni de trafic ilicit de droguri, punerea la dispozitie a locuintei pentru consumul ilicit de droguri, precum si infractiuni contra infaptuirii justitiei.

,,Operatiunea Hidra” vizeaza adolescenti proveniti din familii cu importante posibilitati materiale, care si-au desfasurat activitatea in Bucuresti, precum si in statiunile de pe litoralul Marii Negre, in timpul sezonului estival, anunta un comunicat al DIICOT.

Surse oficiale au precizat pentru aktual24.ro ca perchezitiile vizeaza si apropiatii lui Vlad Pascu, mai exact prietenii acestuia, distribuitorul lor si Miruna Pascu. Mama lui Vlad Pascu ar fi incercat sa santajeze martori in dosarul fiului.

Concret, perchezitii sunt efectuate la:

Duma Tudor, zis Maru, prieten apropiat al lui Vlad Pascu, 19 ani
Anghel Rafael George, zis “Rafael” sau “Rafa”, 20 de ani
Bitica Andrei-Catalin, zis “Andrei” sau “Paco”, 18 ani
Marei Ahmed, zis “Ahmed” sau “Moody”, 18 ani

Acestia se afla in cercul infractional extins din care face parte si Pascu Matei Vlad.

Acestia patru au fost observati impreuna, alaturi si de alte persoane, in judetul Constanta, in noaptea de 18-19 august 2023, fiind cazati la aceeasi unitate de cazare si existand probabilitatea ridicata, conform informatiilor detinute, sa fi consumat impreuna substante stupefiante, in aceleasi imprejurari, anterior producerii tragicului accident din dimineata de 19.08.2023.

Duma Tudor se aprovizioneaza cu droguri de la fratii Constantin Stefan Ciprian si Constantin Costin Antonio, ambii domiciliati in mun. Bucuresti, sector 4.

Comunicatul DIICOT

,,Operatiunea Hidra”, derulata in aceasta dimineata, vizeaza adolescenti proveniti din familii cu importante posibilitati materiale, care si-au desfasurat activitatea in Bucuresti, precum si in statiunile de pe litoralul Marii Negre, in timpul sezonului estival.

Din cercetari a reiesit ca cei in cauza ar fi specializati in distribuirea de cannabis, comprimate ecstasy, MDMA, cocaina, dar si alte droguri sintetice, in diverse locatii, restaurante si cluburi de lux, majoritatea clientilor drogurilor comercializate de catre ei fiind consumatori constanti, persoane cu un potential financiar ridicat.

Persoanele ar fi furnizat diverse droguri de risc si mare risc la petreceri private, care au avut loc in diverse locatii private din Bucuresti, la care, de asemenea, au participat persoane cu potential financiar ridicat.

Acestia ar fi procurat drogurile in diferite modalitati, fie prin intermediul unor dealeri, fie prin comenzi online.

De asemenea, politistii vor pune in executare 3 mandate de aducere, precum si mai multe citatii, urmand ca persoanele in cauza sa fie conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrala, pentru audieri si luarea masurilor legale.

In cauza, se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de trafic intern de droguri de risc si mare risc si detinere de droguri de risc si mare risc, in vederea consumului propriu, punerea la dispozitie a locuintei pentru consumul ilicit de droguri, precum si infractiuni contra infaptuirii justitiei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Directia Operatiuni Speciale a Politiei Romane.

La activitati participa jandarmi din cadrul Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: