Prima misiune a noului ministru de Interne: „Sa desecretizeze de urgenta dosarul 10 August. Sutele de cetateni gazati si batuti merita sa afle adevarul”

politica

Deputatul PNL Ovidiu Raetchi ii cere noului Ministru de Interne, Nicolae Moga, sa desecretizeze urgent dosarul privind violentele la protestul din 10 august. Liberalul sustine ca Moga trebuie sa aiba o cu totul alta abordare ca predecesoarea sa, Carmen Dan.

„Prima decizie pe care trebuie sa o ia noul ministru de Interne, Nicolae Moga, este simpla: sa desecretizeze de urgenta dosarul 10 august. Ii auzim pe pesedisti cum clameaza fara intrerupere ca au inteles lectia de la alegerile de pe 26 mai, iar acum au un bun moment pentru a demonstra acest lucru”, a scris Ovidiu Raetchi, miercuri, pe Facebook.

Liberalul a adaugat ca musamalizarea evenimentelor din 10 august trebuie sa inceteze.

„Daca exista un minim respect pentru cetateni si pentru aflarea adevarului privind protestul Diasporei, noul ministru trebuie sa se diferentieze fundamental de abordarea doamnei Carmen Dan, cea care s-a aflat exclusiv in slujba infractorului Dragnea pe toata perioada in care indeplinit functia de ministru de Interne.

La aproape un an de la protestul de pe 10 august, dl. Moga are obligatia de a nu mai musamaliza faptele si de a face public dosarul privind protestul Diasporei. Sutele de cetateni gazati si batuti merita sa afle adevarul, in paralel cu solutionarea juridica a dosarului 10 august. Este revoltator ca pana acum nu avem nici un responsabil politic pentru surprimarea violenta a unui protest pasnic”, a completat Raetchi.

Noii ministri de Interne si Externe, Nicolae Moga si Ramona Manescu, au depus juramantul de investitura miercuri la Palatul Cotroceni. Si Mihai Fifor, numit vicepremier pentru parteneriate strategice a depus juramantul.

Pe 1 iulie 2019, la aproape un an de la violentele de la mitingul din 10 august, procurorii sectiilor parchetelor militare din cadrul Parchetului General au declinat catre DIICOT dosarul privind agresiunile jandarmilor, precizand ca in cauza sunt dispozitii referitoare la siguranta nationala.

Mai mult despre: ,

Comentarii: