externe

Prima tara din Europa in care masca devine obligatorie si in spatiile deschise. Care sunt amenzile pentru contravenienti

Purtarea mastii a devenit obligatorie miercuri in principatul Andorra pentru orice persoana de peste zece ani in spatiile publice, dupa o reaparitie a cazurilor de COVID-19, informeaza AFP, citata de Agerpres.

Guvernul din Andorra a publicat dimineata un decret in acest sens, care prevedea, pentru incalcare o amenda de 100 de euro, majorata la peste 1.000 de euro in caz de recidiva.

Masura a fost impusa dupa raportarea a sase cazuri noi de COVID-19 de la inceputul saptamanii, in contextul in care acest microstat situat in Pirinei, intre Franta si Spania, nu inregistrase nicio contaminare din luna iunie.

Aceasta reaparitie a contaminarilor a starnit ingrijorari in sectorul hotelier, unde eticheta „Covid free” era folosita pentru a atrage turistii si vizitatorii transfrontalieri.

Obligatia de a purta masca pe drumurile publice si in spatiile publice deschise si inchise este insotita de o limitare la 50% a capacitatii in transportul public.

Andorra, care si-a redeschis granitele la 1 iunie cu Franta si la 21 iunie cu Spania, a inregistrat pana in prezent 52 de decese cauzate de noul coronavirus. Intre lunile martie si iunie, principatul a primit ajutorul unei misiuni formate din 39 de medici si infirmieri din Cuba, dintre care doi au solicitat azil politic in Europa.

Epidemia de coronavirus a sufocat economia principatului, care depinde de comertul transfrontalier si de turism, provocand o crestere a somajului si amenintandu-i pe cei circa 78.000 de locuitori ai sai cu o puternica recesiune.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Anunt surpriza al Ucrainei, primele avioane F-16 sosesc imediat dupa Paste. Avioanele vin din Danemarca, Olanda, Norvegia si Belgia

Ucraina va incepe sa opereze cu avioane F-16 dupa Pastele ortodox din 5 mai, a…

12 ore ago

Revolta pe marginea unei afaceri urat mirositoare, in Tara Fagarasului. „Facem o Rosie Montana la Ucea, daca nu intelegeti!”

„Cea mai mare groapa de gunoi a Europei” ar urma sa fie amplasata in zona…

12 ore ago

Violenta izbucneste la UCLA in timp ce politia pune capat protestelor de la Universitatea Columbia din New York, arestand 280 de persoane

Tensiunile au crescut, miercuri, in campusurile americane, cand sustinatorii pro-israelieni au atacat o tabara de…

12 ore ago

Irlanda: Politia a desfiintat tabara de migranti din centrul Dublinului

In mijlocul unei dispute diplomatice cu Marea Britanie cu privire la repatrierea migrantilor, autoritatile irlandeze…

13 ore ago