externe

Prima tara din lume cu toti cetatenii vaccinati: „100% din populatia eligibila a primit o injectie”

Intreaga populatie din Emiratele Arabe Unite care este eligibila pentru vaccinare impotriva COVID-19 a primit „cel putin o doza de vaccin”, marcand astfel o premiera la nivel mondial, potrivit Ministerului Sanatatii din aceasta tara situata in regiunea Golfului Persic, informeaza AFP, citata de Agerpres.

Aproape 22 de milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19 au fost administrate in total, iar „100% din populatia eligibila a primit o injectie” si „90,1% a fost vaccinata cu schema completa”, au adaugat vineri reprezentantii acelasi minister.

In aceasta tara cu aproximativ 10 milioane de locuitori – dintre care cei mai multi sunt muncitori imigranti -, populatia poate sa se vaccineze impotriva maladiei COVID-19 incepand de la varsta de trei ani.

Anuntul de vineri a fost facut in contextul in care o noua varianta a coronavirusului SARS-CoV-2, denumita Omicron si considerata ingrijoratoare de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), a fost detectata pentru prima data in Africa de Sud.

La scurt timp dupa aceea, numeroase tari din lumea intreaga, inclusiv Emiratele Arabe Unite, si-au inchis granitele pentru calatorii din tarile situate in sudul Africii.

Conform statisticilor oficiale, autoritatile din Emiratele Arabe Unite au inregistrat peste 741.000 de infectari cu noul coronavirus si 2.145 de decese asociate COVID-19.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

3 ore ago

Armata israeliana a recuperat cadavrele a trei ostatici din Fasia Gaza. IDF considera ca mai sunt inca 132 retinuti de Hamas

Armata israeliana (IDF) a anuntat ca a recuperat trupurile a trei ostatici din Fasia Gaza.…

3 ore ago

Si Zelenski respinge propunerea de „armistitiu olimpic”: „Sa fim sinceri… Emmanuel, nu cred”

„Moscova s-ar folosi de orice suspendare a ostilitatilor” pentru a-si apara avantajul militar, a declarat…

3 ore ago

Rares Bogdan explica de ce apare pe afis langa Lia Olguta Vasilescu: „Sunt perceput ca fiind patriot”

Rares Bogdan a fost intrebat, sambata, in emisiunea Insider Electoral de la Prima Tv, despre…

3 ore ago