Prima vizita la Bucuresti a unui inalt oficial al Comisiei Europene dupa protestele anti-OUG 13. Dragnea si Tariceanu vor da explicatii

news

Prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, efectueaza joi o vizita oficiala in Romania, in cadrul careia are programate intalniri cu presedintele Camerei Deputatilor Liviu Dragnea, presedintele Senatului Calin Popescu-Tariceanu dar si cu membrii comisiilor juridice si afacerilor europene din parlament.

Intalnirile vor avea loc joi, la parlament.

De asemenea, Timmermans va avea intalniri cu prim-ministrul Romaniei, Sorin Grindeanu, cu ministrul justitiei, Tudorel Toader, si cu ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, se arata intr-un comunicat de presa al Comisiei Europene citat de Agerpres. Premierul Grindeanu, ministrul Toader si prim-vicepresedintele Timmermans vor sustine o conferinta de presa comuna la Palatul Victoria.

La finalul vizitei, Timmermans va sustine un dialog cu cetatenii, la Muzeul National de Arta, pe teme legate de Cartea alba privind viitorul Europei, aniversarea a 60 de ani de la semnarea Tratatelor de la Roma si a zece ani de la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana.

Timmermans a declarat la inceputul lunii februarie ca Ordonanta de Urgenta de modificare a Codurilor penale si proiectul de lege privind gratierea par sa indice directia opusa unei dezvoltari normale a Romaniei. „Nu intoarceti spatele acestei evolutii! Nu mergeti in cealalta directie, continuati pe aceasta cale, chiar daca e dureros! Trebuie sa o faceti pentru populatia romana! Toti romanii merita sa traiasca intr-o tara fara coruptie. Nu uitati niciodata cate progrese s-au facut pana acum!”, spunea Timmermans in plenul Parlamentului European.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: