politica

Primar PSD din judetul lui Ciolacu, condamnat definitiv pentru ca si-a acordat singur sporuri. El este la al 8-lea mandat

Primarul comunei Cislau (Buzau), Dumitru Mitroiu, unul dintre cei mai longevivi primari din judet, aflat in fruntea comunitatii din anii ’90, a fost condamnat definitiv pentru abuz in serviciu de magistratii Curtii de Apel Ploiesti dupa ce fusese achitat de instanta de fond.

Dumitru Mitroiu, primar al comunei Cislau aflat la conducerea primariei din comuna din anii ’90 si contabilul Primariei Cislau, Cristina Nicoleta Botan, au fost condamnati definitiv pentru abuz in serviciu de magistratii Curtii de Apel Ploiesti la pedepse de 2 ani si 8 luni de inchisoare cu suspendare dupa ce initial, Judecatoria Patarlagele ii achitase pe cei doi in procesul deschis in anul 2017.

Mitroiu este acuzat ca impreuna cu contabilul institutiei si-ar fi acordat ilegal sporuri de vechime si fidelitate pe parcursul anului 2012 atat pentru el cat si pentru viceprimarul din acea vreme. In acelasi proces primarul comunei Cislau mai era acuzat si de uz de fals insa fapta s-a prescris pana la finalizarea procesului.

„Curtea de Apel Ploiesti inceteaza procesul penal cu privire la inculpatul Mitroiu Dumitru, sub aspectul infractiunii de uz de fals prev. de art. 323 C.p., cu aplic. art. 5 C.p., ca urmare a intervenirii prescriptiei raspunderii penale. In baza art. 297 alin. 1) cu aplicarea art. 132 din Legea nr. 78/2000 condamna pe inculpatul Mitroiu Dumitru la pedeapsa de 2 ani si 8 luni inchisoare, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu (comisa in legatura cu acordarea sporurilor de vechime si de fidelitate primarului si viceprimarului comunei Cislau in intervalul ianuarie-decembrie 2012)”, se arata in sentinta dictata joi de magistratii prahoveni, citata de news.ro.

Instanta a decis atat in cazul primarului comunei Cislau cat si a contabilei institutiei suspendarea executarii pedepsei dar si interzicerea unor drepturi si libertati precum si prestarea de munca neremunerata in folosul comunitatii la Primariile comunelor Catina sau Calvini timp de 60 de zile pe perioada termenului de supraveghere.

Prin urmare, odata cu hotararea definitiva a instantei, primarul Dumitru Mitroiu isi va pierde mandatul iar atributiile de primar vor fi preluate de viceprimarul comunei pana la organizarea de alegeri partiale anticipate in urma carora sa fie ales un nou primar.

Dumitru Mitroiu este de profesie profesor de matematica si a intrat in Primaria Cislau in anul 1990 ca viceprimar, post pe care l-a ocupat timp de 2 ani. Din anul 1992 Mitroiu a fost ales odata la 4 ani primar al comunei aflandu-se in prezent la al optulea mandat cele mai multe dintre aceste fiind ales pe liste FSN sau PSD dar si pe listele Partidului Democrat.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

8 ore ago

BBC: Trecerea la masinile electrice ramane fara… curent?

O analiza a BBC constata ca vanzarile de masini electric ear trebui sa creasca, aceasta…

8 ore ago

Presedinta Georgiei a respins legea privind „influenta straina.” Veto-ul va putea fi anulat de Parlament

Presedinta Georgiei, Salome Zurabisvili, a anuntat sambata ca a respins prin veto legea privind "influenta…

8 ore ago

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis spune ca Macedonia de Nord ar trebui sa foloseasca numele constitutional tot timpul

Prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis a reiterat sambata obligatia oficialilor din Macedonia de Nord de a…

8 ore ago

Polonia va cheltui 2,3 miliarde de euro pentru un „scut estic”. Sistemul de fortificatii a inceput sa fie deja construit

Polonia va investi peste 2,5 miliarde de dolari (2,3 miliarde de euro) in incercarea de…

8 ore ago