politica

Primarita PSD din Reghin i-a certat pe localnici pentru ca o huiduie pe Dancila. Replica unui ardelean suparat: „Nu am respect pentru ca nici ea nu are respect pentru mine. Nu merge tara asa cum trebe”

Primarul PSD din Reghin, Maria Precup, i-a certat, joi seara, pe locuitorii care au indraznit sa o huiduie pe Viorica Dancila. Precup este trimisa in judecata de DNA pentru luare de mita.

Dancila a ajuns la Reghin, joi seara, dupa ce a foist huiduita de peste o suta de protestatari in fata Spitalului Judetean din Targu-Mures. Si la Reghin, ea a fost asteptata de cativa protestatari din oras. Acestia au huiduit-o cand a coborat din masina, starnind furia primarului PSD, Maria Precup. Precup s-a uitat cu atentia la cine o huiduie pe Dancila, apoi s-a indreptat in viteza spre un protestatar, certandu-l ca nu da „dovada de respect”.

„Nu am respect pentru ca nici ea nu are respect pentru mine. Nu merge tara asa cum trebe”, a declarat protestatarul.

„Hai ca te punem acolo, sa vedem, o conduci mai bine? Putin respect”, i-a replicat un pesedist aflat in preajma.

In anul 2015, Maria Precup a fost retinuta de DNA pentru luare de mita. In aprilie 2017, ea a fost trimisa in judecata de DNA.

Intr-un comunicat al DNA se arata ca, in vara anului 2012, Maria Precup i-ar fi pretins lui Sebastian Moldovan sa ii remita o suma de bani pentru o anumita persoana, bani care nu i se cuveneau in mod legal. In schimb, edilul trebuia sa accepte la plata decontarea unor lucrari care nu au fost executate de respectiva societate, in cadrul proiectului de amenajare a unei strazi din municipiul Reghin.

„Persoana ce urma sa beneficieze de banii ceruti drept mita de primar era reprezentanta unei alte societati, fata de care se instituisera masuri de executare silita pe motive de neplata a obligatiilor catre bugetul de stat. Suma de 26.040 lei a fost remisa de Moldovan, sub forma unui presupus contract de vanzare – cumparare, banii fiind virati direct in conturile trezoreriei, pentru a fi stinse obligatiile societatii datornice catre bugetul de stat si fata de care Administratia Finantelor Publice Reghin instituise masuri de executare silita. La 4 septembrie 2012, conform intelegerii, Maria Precup a acceptat la plata si a decontat o lucrare care nu fusese executata de societatea al carei reprezentant a remis banii.

Prin activitatile descrise anterior, s-a cauzat un prejudiciu municipiului Reghin, jud. Mures, de aproximativ 75.000 lei, reprezentand lucrari neefectuate, si in consecinta, un folos necuvenit societatii comerciale care trebuia sa execute lucrarile de amenajare”, preciza comunicatul DNA.

Urmareste-ne si pe:
Ovidiu Albu

Share
Published by
Ovidiu Albu

Recent Posts

Scandal de proportii intre Traian Basescu si Marian Vanghelie, in direct la Realitatea Plus: „Vedeti ce spuneti, domnul presedinte, ca am inregistrari!” – VIDEO

Fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, a intervenit, in direct la Realitatea Plus, unde a…

6 minute ago

Florin Piersic, operat de urgenta la Cluj, dupa un spectacol de teatru. Indragitul actor se afla acum in afara oricarui pericol

Unul dintre cei mai longevivi si mai iubiti reprezentanti ai cinematografiei romanesti, marele actor Florin…

21 de minute ago

Un ofiter al armatei germane a recunoscut ca a transmis Rusiei informatii militare clasificate, dar a spus ca a facut-o pentru a evita „un razboi nuclear”

Un fost ofiter german a recunoscut luni, la inceputul procesului sau, ca a spionat pentru…

36 de minute ago

Politistii francezi au intervenit in forta pentru a evacua protestatarii pro-palestinieni care-si facusera tabara in curtea Universitatii Sorbona – VIDEO

Politia franceza a intervenit pentru a evacua zeci de protestatari care au campat luni intr-o…

51 de minute ago

Casa Alba refuza o ancheta penala internationala care sa-i vizeze pe oficialii israelieni, in privinta ofensivei din Fasia Gaza

Statele Unite "nu sunt in favoarea" unei anchete penale la adresa oficialilor israelieni din cauza…

O oră ago

Decizie stupefianta a Tribunalului Vaslui: mai multe inregistrari DNA din dosarul lui Buzatu au fost anulate. Chiar si inregistrarile cu denuntatorul Farmazon

Tribunalul Vaslui a decis, luni, ca mai multe inregistrari cu discutiile dintre baronul PSD Dumitru…

13 ore ago