Primarul Sectorului 4 vrea in sudul Bucurestiului un aeroport mai mare decat cel de la Brasov

news

In zona de sud a Capitalei va fi construit un aeroport, printr-un proiect derulat de Primaria Sectorului 4 si Consiliul Judetean Giurgiu, a declarat edilul Daniel Baluta citat de Agerpres.

„Astazi am batut in cuie, impreuna cu presedintele Consiliului Judetean Giurgiu, cel mai nou proiect de infrastructura pe care-l vom derula in sudul Capitalei, menit sa echilibreze decalajul major de dezvoltare intre nordul si sudul orasului.

Este vorba despre constructia unui aeroport pe care comunitatea noastra, a celor din sectorul 4, impreuna cu Consiliul Judetean Giurgiu, il vor realiza impreuna, iar aceasta asociere in cursul saptamanii viitoare va capata si forma documentelor, iar in urmatoarea luna vom avea posibilitatea sa semnam inclusiv realizarea studiilor de prefezabilitate si fezabilitate”, a spus Daniel Baluta, miercuri, cu prilejul inaugurarii Parcului Tudor Arghezi.

El a punctat ca trebuie sa fie un aeroport international mai mare decat cel din Brasov, pentru ca deserveste un numar mai mare de judete, cu o populatie mai mare.

Potrivit edilului Sectorului 4, aeroportul trebuie sa aiba atat terminale de pasageri, cat si de cargo. El a atras atentia ca numarul de pasageri de pe Aeroportul Otopeni este mai mare decat poate acesta sa duca.

„Impreuna cu autoritatile statului si dupa studiile de specialitate vom decide unde este locul potrivit. M-ar bucura foarte mult sa fie un aeroport de talia Aeroportului Otopeni. Daca nu reusim sa-l facem atat de mare, macar doua treimi din ceea ce inseamna Aeroportul Otopeni”, a adaugat Daniel Baluta.

La randul sau, prefectul Capitalei, Rares Hopinca, este de parere ca initierea unui proiect de aeroport in sudul Capitalei este esentiala pentru dezvoltarea pe termen lung a orasului, pentru ca in anvelopa actuala orasul se va sufoca.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: