Categories: news

Primarul unui mare oras din Germania, satul de romani si de bulgari: „Sa vina sirienii in locul lor. Mi-ar placea sa dublez numarul sirienilor”

Primarul orasului Duisburg din Germania s-a saturat de conflictele zilnice si de rata crescuta a somajului. Edilul spune ca vinovati de acest lucru sunt romanii si bulgarii. Primarul ar prefera chiar sa dubleze numarul sirienilor, cu conditia ca romanii si bulgarii sa plece.

Soren Link a vorbit despre problemele cu care se confrunta orasul sau, intr-un interviu pentru o publicatie germana.

”Est-europenii nu vin toti la Duisburg ca sa munceasca”, a precizat primarul, citat de Business Magazin.

Link a mai declarat ca Duisburg este un oras cu o rata de somaj de peste 12% si ca romanii si bulgarii s-ar duce ”in alta parte” daca chiar ar vrea sa munceasca, potrivit ziarulromanesc.de.

In schimb, ei ”vin la Duisburg datorita conditiilor favorabile de locuit si a infrastructurii bune”, a spus primarul intr-un interviu acordat portalului de stiri Der Westen.

Link s-a aratat contrar prezentei est-europenilor inca de acum doi ani cand, pe timpul unei conferinte privind refugiatii, a spus: ”Mi-ar placea sa dublez numarul sirienilor, daca as putea trimite de aici cativa est-europeni”.

Apoi politicianul si-a cerut scuze, spunand ca nu a ales cele mai fericite cuvinte si ca nu a vrut sa raneasca pe nimeni personal.

Acum, chiar inainte de alegerile locale pentru primarie, care coincid cu alegerile generale de pe 24 septembrie, a uitat de regrete si a spus in interviu ca la acea vreme a primit ”un puternic sprijin al publicului” pentru declaratiile legate de sirieni si est-europeni.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Recent Posts

Nicusor Dan continua sa o ignore pe Firea: „Eu concurez direct cu Piedone, nu se va retrage”. Cum explica succesul lui Piedone in randul bucurestenilor

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a declarat intr-un interviu pentru Prima TV ca sunt doua explicatii…

28 de minute ago

Conflict intre romi si militari ucraineni in Transcarpatia. Cand militarii au deschis focul, agresorii au luat-o imediat la fuga – Video

Joi noapte a avut loc o ciocnire intre romi si militari ucraineni in regiunea Transcarpatia…

51 de minute ago

Surse palestiniene: Hamas va anunta in urmatoarele ore ca accepta propunerea israeliana privind incetarea focului si eliberarea ostaticilor

Hamas va anunta in urmatoarele ore ca accepta ultima propunere israeliana privind incetarea focului si…

2 ore ago

Nicusor Dan locuieste cu chirie in Bucuresti. Sotia, din Vaslui, vrea sa aiba casa lor, insa „n-am avut nici bani, nici timp sa cautam o casa”

Primarul general Nicusor Dan, care locuieste cu chirie in Bucuresti, sustine ca nu are ca…

23 de minute ago

Locuri de lux pe zborurile de linie. Capsula cu 2 locuri pentru „o priveliste captivanta asupra mediului extern al aeronavei in timpul zborului”

O firma privata de inginerie aerospatiala, Windspeed Technologies, a proiectat o capsula de sticla, cu…

O oră ago

Suedia, „la un nivel de teroare de patru din cinci”. 100.000 de vizitatori, la Malmo, pentru Eurovision

Suedia se pregateste pentru Eurovision cu masuri de securitate sporite. Tara se afla deja in…

2 ore ago