Primele condamnari in dosarul Dragnea. Fosta sefa a DGASPC Teleorman a primit 3 ani si 7 luni

news

Fosta sefa a DGASPC Teleorman, Floarea Alesu, a primit 3 ani si 7 luni cu executare. De asemenea, fostul director executiv, Milos Rodica, a primit 3 ani cu suspendare.

Alte condamnari:

Floarea Alesu, fosta sefa a DGASPC Teleorman – condamnata la 3 ani si 7 luni de inchisoare cu executare

Rodica Milos, fost director executiv la DGASPC Teleorman – 3 ani de inchisoare cu suspendare

Olguta Sefu, fost director executiv adjunct DGASPC Teleorman – 3 ani de inchisoare cu suspendare

Ionel Marineci, fost sef serviciu DGASPC Teleorman – 3 ani de inchisoare cu suspendare

Valentina Marica, fost sef serviciu DGASPC Teleorman – 3 ani de inchisoare cu suspendare

Proces incetat pentru Bombonica Prodana, fosta sotie a lui Liviu Dragnea – a primit o amenda administrativa de 1.000 de lei.

Claudiu Balaban, fost sef serviciu DGASPC Teleorman – 3 ani de inchisoare cu suspendare

Nicusor Gheorghe, fost sef serviciu DGASPC Teleorman – 1 an de inchisoare cu suspendare

Citeste si: Justitia pune capat cosmarului. Judecatorii au dat sentinta, Dragnea este condamnat cu executare. Trei ani si sase luni de inchisoare

Potrivit procurorilor, in perioada iulie 2006 – decembrie 2012, Liviu Dragnea, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, respectiv de presedinte al PSD Teleorman, a determinat-o pe Floarea Alesu, la acea vreme director executiv al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman, sa isi incalce atributiile de serviciu prin mentinerea in functie si implicit plata drepturilor salariale pentru doua angajate ale aceleiasi institutii. „In realitate, cele doua persoane si-au desfasurat activitatea la sediul organizatiei judetene Teleorman a partidului politic al carui presedinte era inculpatul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urma”, sustine DNA.

Fosta sotie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, este acuzata de abuz in serviciu, alaturi de fosti sefii din Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman. Bombonica Prodana a fost pusa sub acuzare pentru ca, in perioadele 3 martie – 1 august 2008 si 3 iulie 2009 – 1 august 2010, nu a sanctionat doua subordonate incadrate in functia de referent la institutiile pe care le conducea, desi stia ca nu s-au prezentat la serviciu si nu au respectat prevederile contractului individual de munca si fisa postului.

Mai mult despre: ,


Comentarii: