Primul tradator dintre semnatarii motiunii. Surse: Dancila l-a cumparat cu un post de sef la ASF

politica

Deputatul PSD Sorin Bota, semnatar al motiunii de cenzura, s-a razgandit. Surse citate de Digi24 anunta ca Bota nu va mai vota motiunea, el urmand sa primeasca in schimb functia de sef al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

Intr-un interviu pentru Digi24, Bota nu a negat ca ar putea sa fie numit sef al ASF.

Digi24.ro: Exista o discutie prin PSD ca v-au promis sefia ASF. Este adevarat?

Sorin Bota: Deci, promisiuni si discutii pot sa fie … atata timp cat ASF-ul astazi nu este disponibil… Eu am mai fost, am mai candidat, am iesit, am renuntat, tot pe o chestiune de solidaritate interna de partid. Pentru mine nu conteaza atat de mult functiile, conteaza ce se face, din punct de vedere politic, ca om politic in tara, intr-o institutie, intr-un minister.

Digi24.ro: Pare ca v-ati razgandit. Opozitia se poate baza pe votul dumneavoastra in continuare?

Sorin Bota: Depinde cine e in Opozitie, azi sau de joi incolo.

De altfel, Bota s-a pozat alaturi de baronul PSD de Maramures, Gabriel Zetea, in fata Guvernului pentru a arata ca acum sustine Cabinetul Dancila.

Marti, liderul deputatilor PNL, Raluca Turcan, a cerut institutiilor statului sa se autosesizeze pentru ca social-democratii sa inceteze actiunile de presiune la adresa semnatarilor motiunii de cenzura.

„Mai mult decat atat, abuzurile celor din PSD si natura infractionala a actiunilor acestora se manifesta la cote de alarma in ultimele zile de dinaintea motiunii de cenzura si fac un apel catre institutiile statului roman sa se autosesizeze si sa inceteze aceste actiuni de presiune personala la adresa semnatarilor motiunii de cenzura si in acelasi timp de folosire a banilor publici pentru a influenta votul la motiunea de cenzura. Este un demers exercitat pe bani publici, cu scopul de a bloca motiunea de cenzura. Am primit foarte multe plangeri din partea semnatorilor motiunii ca sunt contactati de la varful PSD, pana la nivel de parlamentari sau autoritati locale, si li se promit bani publici, avantaje institutionale si in acelasi timp se recurge la presiuni personale”, a mai declarat Turcan.

Ea a mai precizat ca institutiile statului ar trebui sa vegheze „ca acest dezmat institutional proinfractional sa inceteze”.

Vacantarea mandatului deputatului PSD de Covasna Octavian Goga, fost membru PMP, condamnat la inchisoare, nu a putut fi validata marti, in Camera Deputatilor, din lipsa de cvorum, singurele voturi favorabile fiind ale opozitiei, in timp ce parlamentarii PSD, cu exceptia a trei dintre ei, nu au fost in sala. Mandatul sau urma sa fie preluate de un membru PMP, Alexandru Teaca.

Mai mult despre: ,

Comentarii: