„Prin CCR, PSD controleaza CNA si Avocatul Poporului si Consiliul Legislativ”. PNL afirma acuza CCR ca „favorizeaza infractorii”

politica

Prim-vicepresedintele PNL Raluca Turcan a declarat, joi seara, ca PSD foloseste Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) ca pe un instrument politic prin care incearca sa controleze si alte institutii ale statului.

„Este deja evident pentru toata lumea ca aceasta institutie atat de importanta in respectarea legii a devenit instrument politic. Nu este un secret. Pur si simplu, toate deciziile CCR au fost sincronizate si cu discursul public, si cu deciziile interne ale PSD. Uneori, au fost situatii in care pareau ca nu le-ar da dreptate, dar de fapt ele reflectau o reglare de conturi in interiorul PSD. (…) Mentinerea lui Florin Iordache, autorul moral al Ordonantei 13, de macelarire a justitiei si de favorizare a infractorilor, intr-o functie in Consiliul legislativ (…) arata cat de clar prin CCR, practic, urmaresc sa controleze politic si alte institutii ale statului. Prin CCR controleaza si Consiliul legislativ, si Consiliul National al Audiovizualului, si Avocatul Poporului”, a spus Turcan, la Realitatea Plus.

Raluca Turcan considera ca s-a ajuns ca CCR sa favorizeze infractorii.

„CCR favorizeaza infractorii, asa cum si PSD, la guvernare si cu majoritatea parlamentara, favorizeaza infractorii – si o spun cu maxima responsabilitate, pentru ca putem lua articole de lege mutilate in Parlament care favorizeaza infractorii. Am uitat oare cum au fost pusi in libertate infractori periculosi, care dupa aceea au recidivat cu fapte extrem de grave, de la viol si crima? Am uitat oare cum marii corupti au fost pusi la adapost prin tot felul de modificari legislative care sa ii scoata in afara ispasirii pedepselor?”, a adaugat Turcan.

Prim-vicepresedintele PNL a explicat ca singura metoda prin care se poate schimba organizarea CCR este modificarea Constitutiei, iar pentru aceasta este nevoie de o majoritate calificata in Parlament.

Mai mult despre:

Comentarii: