Principalii ALIATI ai lui Merkel: „Orban a avut dreptate de la bun inceput. ANARHIA trebuie stopata la granite”

news

Liderii CSU, principalul aliat la guvernare al CDU, partidul Angelei Merkel, l-au invitat in Germania, la o conferinta pe tema crizei refugiatilor, pe premierul ungar Viktor Orban. Membri marcanti ai CSU l-au laudat pe Orban pentru actiunile intreprinse impotriva imigratiei ilegale.

„Orban a avut dreptate de la bun inceput, de cand a dorit sa puna sub control frontierele externe ale Schengen cu Serbia. Instalarea gardului este o masura potrivita pentru indeplinirea acestui scop”, a declarat miercuri Hans-Peter Uhl, un membru marcant al CSU, pentru Spiegel.

„Este tot mai clar ca anarhia trebuie stopata la granite, imigratia in Europa si Germania trebuie sa fie din nou verificata. Trebuie sa revenim la respectarea legii”, a adaugat politicianul.

Orba participa la o conferinta cu parlamentarii CSU privind imigratia, el fiind primit de seful partidului, in acelasi timp si premier al landului Bavaria, Horst Seehofer. Acesta a avut o pozitie mai nuantata fata de premierul ungar.

„Nu ar trebui sa il demonizam pe Orban. Nu are dreptate in tot ce spune. Da ar fi gresit sa ne napustim asupra sa bazandu-ne pe prejudecati”, a declarat Seehofer.

Seehofer empfangt Orban

Viktor Orban a fost puternic criticat de lideri europeni pentru actiunile sale indreptate impotriva imigrantilor.

Speigel a remarcat, in continuare, ca gardul instalat de Orban face adepti si printre alti lideri europeni. Premierul Letoniei, Laimdota Straujuma, a cerut UE mai multi bani pentru a securiza, tot cu un gard, granita cu Rusia si Belarus.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: