news

Procurorii decid astazi daca intra in greva generala. Cristi Danilet: „Magistratii sa blocheze definitiv activitatea, aceasta este solutia”

Sectia pentru procurori din CSM a hotarat convocarea, joi, a adunarilor generale ale procurorilor din intreaga tara in vederea formularii unui punct de vedere referitor la modificarile Legilor Justitiei aduse prin ordonanta de urgenta care a fost adoptata marti seara de Guvern. Judecatorul Cristi Danilet a solicitat ca magistratii sa „blocheze definitiv activitatea” institutiilor judiciare.

„Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat convocarea adunarilor generale ale procurorilor in vederea formularii unui punct de vedere referitor la modificarile Legilor nr.303/2004, nr.304/2004 si nr.317/2004, aduse prin O.U.G. adoptata in sedinta de guvern din data de 19.02.2019, modificari care privesc activitatea Ministerului Public”, este decizia luata astazi de Sectia pentru procurori din CSM.

Procurorii din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au transmis inca de marti, dupa ce Guvernul a adoptat OUG pe Legile Justitiei, ca nu au avut cunostinta despre modificarile propuse si au aflat despre ele in cursul zilei de luni, cand documentul a sosit pentru avizare.

„Atragem atentia ca modificarea dispozitiilor legale care permiteau delegarea in toate functiile pentru care numirea se face de presedintele Romaniei este de natura sa afecteze grav activitatea parchetelor in contextul in care institutia delegarii este menita a genera tocmai solutii rapide in situatii de urgenta provocate de o vacantare intempestiva a unui post de conducere”, au aratat procurorii.

Judecatorul Cristi Danilet a declarat, miercuri, la Europa FM ca solutia pentru a anula OUG 7 este „blocarea definitiva a activitatii”.

„CSM este dominat de anumite interese care sunt straine majoritatii magistratilor. Apara lucruri pe care magistratii din tara nu le doresc. Este o tabara a procurorilor cu 2-3 judecatori, si restul judecatorilor.

Sunt decizii politice care sunt indreptate impotriva magistratilor. Teoretic, unii membri ai CSM trebuie revocati, nu reprezinta interesele magistratilor. Sunt pentru un protest generalizat al magistratilor fata de marsavia care se intampla cu legile justitiei. Magistratii sa blocheze definitiv activitatea, aceasta este solutia. In momentul in care CSM tace, cand majoritatea judecatorilor din CSM sustin lucruri impotriva magistratilor, lucrurile au luat-o razna. Nu poate sa vina Comisia de la Venetia sa spuna ce sa facem in tara noastra. Este un haos judiciar, vor cadea capete. Este un simulacru de justitie ce ajungem sa facem cu astfel de legi. Ne intoarcem sub controlul politic.

Greva este ilegala, dar in momentul in care toti magistratii ar protesta pentru imixtiuni grosolane, nu pentru bani, nimeni nu va putea sa le reproseze nimic. Am avut un astfel de demers in 2009 si am fost unul dintre liderii de atunci, dar acum nu mai este posibil. Sunt magistrati care se gandesc acum la pensie, sunt tineri care au ajuns in sistem si sunt speriati.

Eu am trei anchete disciplinare doar pentru postarile de pe Facebook si pentru interviuri in presa. Toti care ridicam capul suntem anchetati disciplinar”, a spus Danilet.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

5 ore ago

Polonia va cheltui 2,3 miliarde de euro pentru un „scut estic”. Sistemul de fortificatii a inceput sa fie deja construit

Polonia va investi peste 2,5 miliarde de dolari (2,3 miliarde de euro) in incercarea de…

5 ore ago

Starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico: „pronostic pozitiv”, spune ministrul slovac al Sanatatii

Pronosticul privind starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico dupa tentativa de asasinat „este…

5 ore ago

Robotii si inteligenta artificiala, folosite pentru a ajuta femeile sa ramana insarcinate. Este acesta viitorul fertilizarii in vitro?

In mod normal, fertilizarea in vitro (sau FIV) este o „afacere” realizata manual. Medicul realizeaza…

5 ore ago