Procurorii intra in forta peste primariile din judetele rosii. Val de perchezitii, primarii pesedisti au fost prinsi cu mari hotii

politica

Politistii din judetul Olt fac, joi dimineata, sase perchezitii la sediile unor primarii si ale unor firme din judet, oamenii legii avand informatii ca autoritatile locale au cumparat mobilier urban, dar nu l-au si primit.

Potrivit Politiei Olt, se fac cercetari sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Caracal intr-un dosar penal deschis pentru abuz in serviciu. Din primele cercetari, anchetatorii au stabilit ca, in perioada 2009-2016, trei primarii din judetul Olt ar fi platit aproximativ 220.000 lei pentru mobilier urban, dar ca obiectele nu au fost livrate in totalitate.

,,Din cercetari a reiesit faptul ca, in perioada 2009-2016, trei administratii locale din judetul Olt ar fi efectuat plati in valoare de aproximativ 220.000 de lei catre diversi agenti economici pentru achizitionarea de mobilier urban, existand suspiciuni ca bunurile nu au fost livrate in totalitate catre beneficiari”, anunta reprezentantii IPJ Olt, citati de Mediafax.

Trei persoane urmeaza sa fie aduse la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Olt pentru a fi audiate.

Citeste si: Mesaj disperat din sudul rosu al Romaniei. Iata cum arata Marele Jaf pus in practica de PSD

Si alte primarii din alte judete sunt vizate de perchezitii ale procurorilor, numarul total fiind de 17. Surse judiciare anunta ca Ion Ghizdeanu, fostul presedinte al Comisiei Nationale de Prognoza, este vizat de procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 intr-un dosar in care exista suspiciuni de falsificare a unor procese verbale de alocare a unor bani de la stat.

El a fost citat azi la parchet pentru a fi pus sub acuzare, scrie G4Media.

E vorba despre alocarea de bani din Fondul de Dezvoltare si Investitii (FDI), un instrument financiar gandit de Liviu Dragnea si Darius Valcov in 2019 pentru a le da bani de la bugetul de stat baronilor locali. FDI era gestionat de Comisia Nationali de Prognoza. Guvernul Orban a desfiintat Fondul si l-a inlocuit din functie de Ghizdeanu.

Mai mult despre:

Comentarii: