„Procurorii sa nu mai faca comentarii, ca legea este buna, ca legea este rea”. Tariceanu baga pumnul in gura magistratilor

politica

Prezent vineri la Bistrita, la reuniunea Ligii Alesilor Locali ai ALDE, Tariceanu le-a cerut procurorilor sa nu mai comenteze pe marginea modificarilor pe care majoritatea parlamentare le face la legile justitiei si codurile penale.

„Procurorii sa nu mai faca comentarii, ca legea este buna, ca legea este rea. Parlamentul face legile. Aceasta este democratia, asa functioneaza in toate tarile civilizate. Daca la ei se poate, se poate si la noi”, a declarat rastit Tariceanu.

Comisia de la Venetia are pe ordinea de zi a sedintei plenare de vineri adoptarea a doua opinii privind Justitia din Romania, cea preliminara referitoare la Legile Justitiei si una privind codurile penale, la dezbatere urmand sa fie prezent si Florin Iordache.

Comisia de la Venetia are, pe ordinea de zi a sedintei plenare din 19 octombrie, adoptarea unei opinii cu privire la amendamentele la Codul Penal si la Codul de Procedura Penala din Romania.

„Comisia Europeana pentru Democratie prin Drept (Comisia de la Venetia) este asteptata sa adopte o opinie referitor la amendamentele aduse Codului Penal si Codului de Procedura Penala din Romania”, se arata intr-un comunicat de presa al Consiliului Europei, postat pe site-ul institutiei, cu referire la sesiunea plenara din 19 octombrie.

Plenul Comisiei este asteptat, de asemenea, sa aprobe opinia preliminara publicata in iulie cu privire la modificarile aduse legilor justitiei. Astfel, Comisia de la Venetia este invitata sa aprobe avizul preliminar la proiectele de amendamente la Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, la Legea 304/2004 privind organizarea judiciara si la Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii. Acest aviz a fost facut deja public.

”In cazul in care a fost emisa o ordonanta guvernamentala de urgenta prin care sunt aplicate anumite recomandari formulate in acel aviz preliminar, Comisia de la Venetia ar putea fi invitata sa adopte un alt aviz preliminar, cu unele modificari”, se arata pe site-ul Comisiei de la Venetia.

Comentarii: