Categories: actualitatenews

Procurorul general ii raspunde lui Dragnea. Seful PSD l-a atacat virulent pe Augustin Lazar

Procurorul general Augustin Lazar ii raspunde lui Liviu Dragnea, dupa atacul virulent lansat de seful PSD. Dragnea l-a catalogat pe Augustin Lazar drept „sfidator” si „Arogant”, in contextul in care Lazar i-a transmis sefului PSD ca sefii de parchete nu pot fi audiati decat de magistrati, nicidecum de comisii parlamentare de ancheta.

Procurorul Lazar a precizat luni, la iesirea de la Ministerul Justitiei, ca in cursul zilei de azi Ministerul Public va daun punct de vedere oficial si detaliat legat de aceasta chestiune.

Dragnea l-a atacat virulent duminica seara pe procurorul general, pentru ca acesta a spus ca magistratii nu sunt obligati sa se prezinte la audieri in Parlament.

„Vai, nu pot comenta asemenea declaratii! Vom discuta astazi, o sa aveti niste date in cursul zilei. Eu am declarat public ca monitorizam cu atentie discutiile din spatiul public si astazi vom avea un punct de vedere la analiza pe care o facem”, a spus Augustin Lazar.

„Am vazut declaratia procurorului general al Romaniei care are declaratii din ce in ce mai arogante si sfidatoare. Eu nu cred ca cineva are dreptul sa refuze sa se prezinte la o comisie parlamentara, vorbim de Parlamentul Romaniei, intr-un stat democratic.

Daca cineva, de exemplu, este chemat ca martor intr-un dosar si nu vrea sa spuna adevarul, poate fi incadrat la favorizarea faptuitorilor. Nu e comisie penala, dar aceasta comisie poate sa sesizeze organele de ancheta. Nu vreau sa avem o atitudine razboinica, pentru ca nu e facuta o comisie impotriva cuiva, nici macar impotriva lui Traian Basescu, este o comisie care va incerca sa puna cap la cap niste informatii, niste declaratii, niste documente, sa incercam sa ajungem la un adevar”, a declarat seful PSD, duminica seara, la Antena3.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

3 ore ago

Armata israeliana a recuperat cadavrele a trei ostatici din Fasia Gaza. IDF considera ca mai sunt inca 132 retinuti de Hamas

Armata israeliana (IDF) a anuntat ca a recuperat trupurile a trei ostatici din Fasia Gaza.…

3 ore ago

Si Zelenski respinge propunerea de „armistitiu olimpic”: „Sa fim sinceri… Emmanuel, nu cred”

„Moscova s-ar folosi de orice suspendare a ostilitatilor” pentru a-si apara avantajul militar, a declarat…

3 ore ago

Rares Bogdan explica de ce apare pe afis langa Lia Olguta Vasilescu: „Sunt perceput ca fiind patriot”

Rares Bogdan a fost intrebat, sambata, in emisiunea Insider Electoral de la Prima Tv, despre…

3 ore ago